Deca sa Voždovca leče se u dispanzeru kao iz horor filma

Deca sa Voždovca leče se u dispanzeru kao iz horor filma

Predsednik Opštinskog odbora Nove stranke Voždovac Andrija Radovanović apelovao je danas na gradsku vlast i nadležne organe da pod hitno reši pitanje dečijeg dispanzera u ulici Jove Ilića na toj opštini, kako se naša deca više ne bi pregledala i lečila u nehumanim i uslovima nedostojnim života u 21. veku.

Kako objašnjava Radovanović, ovo izdvojeno odeljenje Doma zdravlja Voždovac nadležno je za svu decu sa gornjeg i donjeg Voždovca, kao i onu iz mesne zajednice Nenad Parenta.

"Osim što dispanzer kuburi sa lekarima, pa se tako neretko dešava da u smeni bude samo jedan lekar, što je nedopustivo, on ima i svoju laboratoriju koja se nalazi u katastrofalnom stanju. Po njenom izgledu bi se reklo da još od izgradnje nije na njoj rađeno ama baš ništa", ogorčeno je poručio predsednik voždovačkog odbora NOVE.

O svemu svedoče i fotografije oronulog objekta koji više priliči sceni u nekom horor filmu nego mestu u čije bismo ruke predali zdravlje svog deteta, pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da one nisu nastale u nekom zabačenom selu u Srbiji, već u najelitnijem delu prestoničke opštine Voždovac, gde zgrade svakodnevno niču kao pečurke, a cene kvadrate se mere sa onima na Dedinju.

Upravo zato apelujemo na nadležne institucije da ovom problemu promptno pristupe odgovorno i ozbiljno i omoguće Beograđanima da barem svoju decu leče u civilizovanim uslovima, jer nam od njihovih života ništa ne sme biti važnije.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close