Decembar u Mirijevu

Decembar u Mirijevu

U okviru akcije „Decembar u Mirijevu“, aktivisti Opštinskog odbora Nove stranke Zvezdara, zajedno sa odbornicom NOVE u Skupštini grada Beograda Aleksandrom Hristić, razgovarali su danas sa stanovnicima ovog beogradskog naselja.

Polazeći od činjenice da je Mirijevo jedno od najmnogoljudnijih naselja u Beogradu, te da kao takvo kuburi i sa brojnim problemima koji otežavaju svakodnevni život Mirijevcima, OO NOVE Zvezdara odlučio je da sve svoje aktivnosti u decembru posveti upravo ovom naselju. Cilj akcije „Decembar u Mirijevu“ jeste upoznavanje sa lokalnim problemima, ali i ohrabrivanje građana da sopstvenim predlozima doprinesu naporima da se ovo naselje učini pristojnijim za život. Stoga, aktivisti NOVE sa Zvezdare organizovali su više akcija sa štandovima i kroz direktan kontakt pozvali Mirijevce da prijave sve probleme koje uoče u svom komšiluku, kako bi onda mogle da se pokrenu i inicijative za njihovo rešavanje.

Osnovni problem, smatraju Mirijevci, je taj što nema ko da ih zaista sasluša, a kamoli da reaguje na prijavljene probleme. Odnosno, nedostaje pravi dijalog između građana i lokalnih vlasti. Zato, OO Zvezdara je osmislio da sve predloge i probleme koje im građani prijave postave, preko gradske odbornice NOVE Aleksandre Hristić, kao odbornička pitanja Skupštini grada Beograda, na koja su gradske vlasti dužne da odgovore.

- Glas običnog čoveka često ne nailazi na prijem u organima gradske vlasti. Naša je ideja da taj glas artikulišemo i obezbedimo da svako pitanje dobije i svoj odgovor. Na osnovu odgovora, moći ćemo da pokrenemo i niz inicijativa za rešavanje problema na lokalnom nivou. Stoga, naredne sedmice organizovaćemo sastanak sa Mirijevcima na kojem će svako moći da izloži problem koji je uočio u svom naselju, a sve prijave ćemo kao odbornička pitanja proslediti gradskom parlamentu. Izuzetno je važno da se što veći broj građana odazove našem pozivu, jer samo zajedničkim snagama i konkretnom akcijom možemo unaprediti uslove života u našem komšiluku – istakla je Aleksandra Hristić.

Sastanak sa Mirijevcima biće održan u četvrtak, 18. decembra, od 17 do 18 časova, u prostorijama Mesne zajednice „Novo Mirijevo“ (Mirijevski venac 18-20). Sve prijave i predlozi biće dostavljeni Skupštini grada Beograda, a po dobijanju odgovora na odbornička pitanja aktivisti NOVE lično će kontaktirati stanovnike Mirijeva i obavestiti ih o mogućim rešenjima.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close