Decu obolelu od koronavirusa i majke u pratnji smestiti u prazne hotele

Decu obolelu od koronavirusa i majke u pratnji smestiti u prazne hotele

Nakon što je na jučerašnjoj konferenciji Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa saopšten alarmantan podatak da su svi smeštajni kapaciteti za obolelu decu i njihovu pratnju popunjeni, Nova stranka upozorava da zaključak ne sme, kao što je novinarima poručeno, biti da "će se videti šta će se raditi po tom pitanju".

NOVA podseća da su, s obzirom na to da su granice odavno zatvorene, a samim tim i turizam pauziran na neodređeno vreme na svetskom nivou, hoteli i moteli širom Srbije u potpunosti prazni. Imajući u vidu da takvi objekti poseduju zasebne smeštajne jedinice u vidu soba ili apartmana, posebna kupatila, grejanje, toplu vodu, kuhinje i mogućnost privatnosti, predlažemo da upravo oni budu privremene bolnice za bolesnu decu i majke u njihovoj pratnji. Kako medicinski podaci svedoče, najmlađi članovi populacije najčešće oboljevaju od veoma lakih oblika koronavirusa, te vođeni pretpostavkom da njihova nega tokom perioda oporavka ne zahteva stroge bolničke uslove, prazni hoteli se nameću kao logično rešenje.

Apelujemo na nadležne organe da u dogovoru sa vlasnicima hotela, uz sve mere predostrožnosti, pomenute objekte detaljno dezinfikuju pre, tokom i nakon smeštaja majki sa decom i obezbede roditelju u pratnji zaštitne maske, rukavice i vizire, kako bi se i mogućnost širenja zaraze sa deteta na njih svela na minimum.

NOVA od početka pandemije ove opasne zaraze vrlo aktivno prati situaciju i predlozima konstruktivnih rešenja učestvuje u borbi sa njom. Još jednom upozoravamo građane da, i u trenucima popuštanja rigoroznih mera, zadrže visok nivo opreza, kako bismo iz ovih izazovnih vremena što pre svi izašli sa što manje ljudskih gubitaka. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close