Delegacija mirovne organizacije iz Južne Koreje na sastanku sa liderom NOVE Živkovićem

Delegacija mirovne organizacije iz Južne Koreje na sastanku sa liderom NOVE Živkovićem

Delegacija mirovne organizacije HWLP, koja se bavi unapređenjem kulture mira između zajednica, boravila je juče u Beogradu, gde se susrela sa predsednikom Nove stranke Zoranom Živkovićem.

Tročlani tim iz Južne Koreje je, tokom sastanka održanom u centrali NOVE, predstavio osnovne poruke i ciljeve Deklaracije o miru i odricanju od rata, koju, uz pomoć i podršku vodećih političkih lidera, pravnih eksperata i uticajnih svetskih medija, nameravaju da u septembru ove godine daju na usvajanje Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Delegacija je sa Živkovićem razgovarala o svojim aktivnostima i ciljevima, uticaju različitih religija i starosnih grupa na mir u svetu, kao i ulozi liderstva u modernom društvu, dok su od predsednika Nove stranke dobili svesrdnu podršku u svom daljem delovanju, uz poruku da je mir duboko ukorenjen kao srž svakog pojedinca na globalnom nivou, a ipak tako teško ostvariv u savremeno doba, kada bi informacije trebalo da su brže i dostupnije.
 
 
"Najlakše je živeti u miru, ali mir je i najlakše pokvariti. Zato čuvajte mir, zbog sebe, zbog svojih komšija i budućnosti", poruka je koju je Živković ovom prilikom poslao ne samo svojim sugrađanima, već i svim aktivistima u borbi za mir svuda u svetu. 
 
Ovo je tek nastavak komunikacije i saradnje predsednika Nove stranke i južnokorejskog mirovnog aktiviste Man Hi Lija, predsednika pomenute mirovne organizacije i veterana iz rata između dve Koreje. Podsetimo, Živković i Hi Li već su se susreli 2016. godine, kada su u Beogradu potpisali Sporazum o solidarnosti, dok je lider NOVE učestvovao i u snimanju dokumentarnog serijala "Vodeće svetske ličnosti i mir" u produkciji najveće južnokorejske televizijske mreže Korean Broadcasting System, a povodom 60 godina od primirja u Koreji.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close