Delegati iz cele Srbije na trinaestoj redovnoj Konferenciji NOVE

Delegati iz cele Srbije na trinaestoj redovnoj Konferenciji NOVE

Trinaesta Redovna Konferencija Nove stranke održana je u subotu, 13.aprila, u Velikoj sali Gradske opštine Stari grad.

 
Na stranačkom skupu kojem je prisustvovalo više od 300 delegata NOVE iz cele Srbije, pre svega, su usvojeni izveštaji o radu funkcionera, a potom i otvorena diskusija o daljim planovima i ciljevima u radu u kojem svi jednako učestvujemo.
 
Na samom početku, prisutnima se obratio predsednik Foruma mladih NOVE stranke Uroš Eleković koji nije krio ponos zbog nedavnog ulaska naše omladine u članstvo ALDE grupe, te dobili priliku da probleme srpskog društva javno izlože i zemljama članicama Evropske unije.
 
Eleković je čestitao i 6. rođendan Nove stranke svim njenim članovima i simpatizerima, pozvavši sve mlade da se aktivno uključe u bavljenje politikom i na terenu pokažu da su oni ti koji će ovu zemlju naslediti i ti koji treba da učestvuju u promenama.
 
Reč je potom dobio predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan koji je za govornicom podvukao da NOVA nikada nije bila jača i koordisanija, kao i da su posebno poslednih 6 meseci našeg delovanja pokazali da smo iskrena opozicija koja je poželjan partner za saradnju i oslonac u vremenima promena.
 
"Ovih dana ćemo Vučića isterati na čistac. Molim vas da i današnji i svi budući protesti proteknu mirno i dostojanstveno, jer naša Srbija nije Srbija nasilja i zatvaranja u institucije", zaključio je Movsesijan.
 
Za kraj je predsednik Nove stranke Zoran Živković sa žalošću konstatovao da je od 90-tih godina do danas po prirodi stvari nešto trebalo da se pomeri unapred u Srbiji, a nije. Istakavši da je nivo uvreda koje koriste predstavnici aktuelnog režima, pogotovo onaj koji sebe naziva predsednikom države - Aleksandar Vučić, nedopustiv, Živković je dodao i da je Nova stranka pre 6 godina i osnovana sa svešću da će nas ti i takvi vrlo brzo uvući u septičku jamu.
 
"Došli smo do toga da se korov vratio. I mi smo pravili greške, ali vam ja obećavam da će se dan nakon promene ove vlasti promeniti i sistem. To znači da, pre svega, više ništa neće biti tajno. Moramo da se borimo ne samo za promenu ludaka sa dijagnozom F. 20, sa kojim nema razgovora. Sa njim eventualno može da razgovara samo naša koleginica Sanda Rašković Ivić, i to ne kao političar, već kao psihijatar po struci. Naći ćemo načina za dijalog, ali ne onaj koji danas nudi Maja Gojković", objasnio je lider NOVE.
 
Stranački delegati su na kraju javnim glasanjem usvojili izveštaje o radu članova Predsedništva Nove stranke, ali ga i ovlastili da i ubuduće nastavi pregovore sa svim iskrenim predstavnicima opozicije u cilju saradnje i zajedničko radnja na rušenju ovog nakaradnog sistema. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close