Demonstracija sile režima pokazatelj kako će da završe svoju vladavinu

Demonstracija sile režima pokazatelj kako će da završe svoju vladavinu

Nakon sinoćnjih nemira, koji su se posle prvog protesta u Beogradu, proširili i na ostale gradove Srbije, još jednom je potvrđeno da je Aleksandar Vučić uništio politički život u Srbiji i sada pravi haos na ulicama, usled nemoći da država funkcioniše makar na minimumu.

Dokaz za to je demonstracija sile režima, koji je besomučno bacao suzavac na demonstrante, ali i prekomerna upotreba sile prema brojnim medijskim ekipama, koje su samo radile svoj posao. Tako su agencije Beta, televizija N1 i portal Nova S prijavili brutalne atake policije na njihove zaposlene, koji su sinoć bili na terenu, i ničim nisu ugrozili rad organa reda i mira, niti na drugi način učestvovali u nemirima. Nova stranka godinama unazad upozorava na nedopustivo gaženje medija od strane režima, koje je protekle noći preneto i u bukvalno značenje, nakon dugogodišnjeg niza uvreda i pritisaka na novinare, koji odavno poprimaju zabrinjavajuće razmere. Od sramnih pokušaja da se žene koje se bave javnim poslom prikažu kao telesni objekti, težeći da na taj način dovedu u pitanje njihov kredibilitet kao osoba ili profesionalaca, do pretnji na društvenim mrežama, pa sve do privođenja pojedinaca tokom vanrednog stanja, jasno je da su glavna meta režima zapravo svi građani Srbije, kojima žele da uskrate pravovremeno, objektivno i istinito informisanje. Nažalost, taj model ponašanja primećen je i kod pojedinih demonstranata, te je tako i ekipa Radio-televizije Srbije prijavila napad nepoznatih lica u Nišu. 

Nova stranka oduvek je pružala i nastaviće da pruža punu podršku retkim predstavnicima slobodnog novinarstva u Srbiji, koji se trude da opstanu na zatrovanom medijskom nebu i da građanima prikažu pravu sliku onoga što se dešava na ulicama. Istovremeno, apelujemo i na novinare da čuvaju čast svoje profesije i, uprkos napadima i pritiscima, nastave da izveštavaju građane o svemu što ih, umesto ka Evropskoj uniji i evropskom standardu života, vuče nazad, u najmračniju deceniju novije srpske istorije.

Pozivamo obe strane, koje su ostavljene da se tuku u oblacima suzavca, na uzdržanost, jer ništa nije vredno života ljudi, a posebno ne ovaj kriminalni režim koji je više puta dokazao da mu bilo šta što služi očuvanju vlasti nije strano. Umesto da nabavljaju respiratore, oni suzavcima guše i ono malo slobodnog vazduha koji je preostao u Srbiji. Ipak, kao i svaka, i sinoćnja demonstracija sile samo je pokazatelj načina na koji će i ovaj režim neslavno završiti svoju vladavinu.

Do tada, zadatak svih nas jeste da zaštitimo zdravlje i živote ljudi, posebno u trenucima kada je situacija sa epidemijom koronavirusa kritična. NOVA još jednom snažno apeluje ne samo na svoje pristalice, već i na sve građane Srbije, da svoj bunt iskazuju bez nasilja i maksimalno poštujući zdravstveno-bezbednosne mere, kako bismo iz ovih teških vremena za čitav svet izašli sa što manje ljudskih žrtava. Tada će se dosledna politička borba zasigurno nastaviti, a svaki ispaljeni suzavac kao bumerang vratiti onome ko ga je i naredio. 

 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close