Devastiran Bulevar Nikole Tesle u Nišu nakon Vučićevog vojnog paradiranja

Devastiran Bulevar Nikole Tesle u Nišu nakon Vučićevog vojnog paradiranja

Tužan prizor razrovanog Bulevara Nikole Tesle sačekao je Nišlije odmah nakon što je estradni karavan hvalisanja samozvanog predsednika Vučića napustio grad.

Nije bilo dovoljno što je stepen autokratije podigao za lestvicu više, pomerivši čak i sam datum obeležavanja Dana pobede, već je usledila još jedna u nizu njegovih preskupih "hleba i igara" predstava. Tako smo mogli da vidimo silom dovedene građane, prinuđene da glume oduševljenje mahanjem zastavama i aplaudiranjem narastajućem egu Aleksandra Vučića.
 
Umesto da država hitno definiše Strategiju nacionalne bezbednosti, te potom izgradi Strategiju odbrane i način naoružanja vojske, dobili smo izlaganje tehnologije, koja mahom potiče još iz Titovog vremena, devastiran jedan od najprometnijih niških bulevara, kojim prolaze i međugradski autobusi, i zloupotrebu poštenih pripadnika VS. Ne mareći za očuvanje samog Niša, pa ni za bezbednost putnika koji ubuduće treba da prolaze pomenutim Bulevarom, državni vrh je odšetao dalje, nahranivši sujete tzv. šefa države, doktora Nebojše iz Beograda i jednog od pet varijanti Vulina.
 
Gradski odbor Nove stranke Niš upozorava na opasnost koja se od trulog vrha širi danas jednom našom ulicom, a već sutra i po našim dvorištima i domovima. Pokušavajući da prikriju činjenicu da je stanje u vojsci na ivici urušavanja, da su plate sramno niske i neredovne, a polovina oruđa neispravna, "zaštitili" su državu samo na naslovnicima i u udarnim vestima medija koji su pod njihovom kontrolom. U stvarnosti, Srbija je ostala zatvorena zemlja, decenijama udaljena od Evrope kojoj pripada.
 
Zato je naša dužnost da se svakoga dana još snažnije borimo, kako bismo i mi i naša deca uskoro sve ovo ostavili u političkoj istoriji, a izgradili modernu državu, koja više ni sa kim neće ratovati, ali koja će svoje građane umeti da zaštiti dosledno, a ne samo kroz jeftine operetske predstave. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close