Đinđićeva smrt nenadoknadiv gubitak za Srbiju

Đinđićeva smrt nenadoknadiv gubitak za Srbiju

Članovi Vlade Zorana Đinđića položili su danas venac u dvorištu Vlade Srbije na mestu gde je na današnji dan pre trinaest godina ubijen prvi demokratski izabran srpski premijer.

Predsednik NOVE Zoran Živković, koji je kao Đinđićev zamenik preuzeo dužnost premijera nakon atentata, rekao je novinarima da je Đinđićeva smrt nenadoknadiv gubitak za Srbiju:

-Trinaest je godina otkako je Srbija ostala bez najvećeg reformatora, čoveka koji je svojim znanjem, hrabrošću i požrtvovanjem najdoslednije i bukvalno dao svoj život za budućnost ove zemlje. Taj nedostatak, taj gubitak je nenadoknadiv i niko nikada neće moći da zameni Đinđića, a to što njega nema, vidi se u svakodnevici.

On je podsetio da je odmah posle ubistva Đinđića pokrenuta velika policijska akcija Sablja, čiji je cilj bio da se unište pre svega kriminal i korupcija u zemlji, i založio se za pokretanje takve akcije i danas:

-Na današnji dan je ubijen, a već te noći pokrenuta je akcija koja je za cilj imala da uvede red u Srbiji. Mislim da je Srbiji sada potrebna takva akcija - Sablja 2, ali bez vanrednog stanja, uz odlučnu borbu protiv svog zla koje se namnožilo za ovih desetak godina. To je obaveza svih ljudi, a naročito političara koji tvrde da žele da sprovode politku Zorana Đinđića.

Predsednik NOVE stranke poručio je i da će građani Srbije za dva meseca na izborima imati priliku da izaberu novi put Zorana Đinđića i vlast koja će nastaviti ono što je započeto 5. oktobra 2000. godine, a silom prekinuto pre trinaest godina na današnji dan.

 

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori