Divljanje kod pekare u Borči posledica Vučićevog straha od kraja kriminalne karijere

Divljanje kod pekare u Borči posledica Vučićevog straha od kraja kriminalne karijere

Nova stranka najoštrije osuđuje gnusni napad i divljački linč koji se u subotu dogodio ispred pekare u Borči, u vlasništvu građanina albanske nacionalnosti, zahtevajući hitnu reakciju policije i tužilaštva.

Ono što ekstremisti i fašisti nazivaju "protestom" i "patriotizmom" zapravo je potpirivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti i pretnja linčom koja zahteva hitnu osudu kako javnosti, tako, pre svega, i nadležnih organa.

S druge strane, šta drugo i očekivati od ultradesničarskih grupa koje su u napadu učestvovale, kada su isti govor mržnje koji su juče pokazali dobro mogli da zapamte od svog šefa koji je još davno pretio da "ćemo za jednog Srbina, mi ubiti 100 muslimana", pa se onda brže-bolje na vlasti preobukao u velikog evropejca, nevešto prikrivajući svoju pravu prirodu. Ona, nažalost, i dalje bukti kroz njegove ekstremističke grupe, dovodeći ne samo Srbiju, već i ceo region na konstantnu ivicu razbuktavanja sukoba čije smo teške posledice pre nešto manje od 3 decenije već osetili na svojim kožama.

Tako je i divljanje pred već pomenutom pekarom nastavak sinhronizovane akcije samozvanog predsednika Aleksandra Vučića i njegovih jurišnih odreda. Pretnje novinarima Slobodanu Georgievu, Tamari Skrozzi i Radi Trajković, kao i svim srpskim nezavisnim medijima sa severa Kosova, sa vrhuncem na navodnoj "odbrani srpstva" pred jednom pekarom posledica su isključivo Vučićevog straha od bliskog kraja kriminalizovane političke karijere njega i njegove organizovane grupe.

Nova stranka će nastaviti ne samo da ukazuje na ovakve i slične primere i zahteva reakcije nadležnih organa, već i da se svim demokratskim sredstvima bori da Srbija konačno postane zemlja u kojoj sutra ničije dete neće morati da se boji porekla, jezika, imena ili boje kože, a kamoli da zbog istog strahuje za svoj život.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close