Dočekana Nova godina po Malom kalendaru

Dočekana Nova godina po Malom kalendaru

Sedam dana letovanja na Slavijskom jezeru, 24 stana u Bugarskoj, stan u krivom tornju u „Beogradu na vodi“, deonice Asomakuma, novogodišnja fantomka... samo su neki od „poklona“ kojima je Deda Mraz danas obradovao građane u novogodišnjim ukrasima okićenom Beogradu.

Naime, reč je o akciji Foruma mladih Nove stranke „Doček Nove godine po Malom kalendaru“. Želeći da skrene pažnju na potpuni besmisao kićenja Beograda čak tri meseca pre novogodišnjih praznika, omladina NOVE je danas simbolično organizovala doček, uz novogodišnju jelku, Deda Mraza i „poklone“.

„Prevarantska vlast Srpske napredne stranke uspela je da prevari ne samo bugarske turiste koji su u stotinama hiljada nagrnuli u srpsku prestonicu na novogodišnji doček, već i samog Deda Mraza. Nasamaren, i on poranio da poklone razdeli već 16. oktobra, umesto 31. decembra“, poručili su ironično aktivisti NOVE. Pokloni su, takođe, bili simbolični – na ceduljama ispisani simboli štetočinskog režima koji razara Beograd, ali i celu Srbiju: karta za otvaranje Narodnog muzeja 2068. godine, maketa jarbola, muzički CD „The Best of Ivica Dačić, Vesićev Red Bull – za brži, jači, bolji prelet, novac za stan (sponsored by Tetka iz Kanade)...

Naposletku, ispraćeni velikim interesovanjem i podrškom građana, aktivisti NOVE su u svečarskom raspoloženju građanima poklonili još nešto – obećanje da je ovo poslednji put da se Nova godina dočekuje u okupiranom Beogradu.

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close