Dok se građani Srbije bore za živote, Vesiću se peva i veseli

Dok se građani Srbije bore za živote, Vesiću se peva i veseli

Nakon što je večiti zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas najavio da će od iduće nedelje krenuti "serija koncerata estradnih umetnika", koju će građani prestonice moći da prate putem interneta, blago je rečeno da je javnost ostala zatečena.

Za sve ove godine naprednog urušavanja glavnog grada Srbije, bili smo svedoci brojnih Vesićevih "genijalnih ideja", ali da će predložiti da se peva i igra u trenucima kada pandemija koronavirusa razara i našu državu i čitav svet, priznajemo da nas je zateklo. Kako objašnjava predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović, potez gradske vlasti, koja namerava da tri puta nedeljno organizuje svirke ispred Skupštine grada Beograda, uvreda je ne samo inteligencije građana, već i šamar u lice svima onima koji se u ovim teškim trenucima bore za živote.
 
"Dok građani strogo poštuju propisane mere i žive u svakodnevnom strahu za svoje i zdravlje svojih najbližih, zatvoreni zbog sve dužih zabrana kretanja, dok nam sve više lekara oboleva, a oni koji su preostali na nogama rade svakog dana po ceo dan, dok izveštaji Kriznog štaba neprestano broje mrtve, Vesiću se izgleda peva. "Beograd pobeđuje" je sraman slogan u trenutku kada smo suočeni sa najvećom pošasti koju pamtimo. A posebno je važno pitanje koliko će nastupi najavljenih estradnih umetnika koštati", ističe Mladenović.
 
 
Kako dodaje, jasno je da će još jedan sramni cirkus u režiji režima SNS-a olakšati džepove građana Beograda, i to sada, kada postoji nebrojeno drugih i prečih stvari u koje bi novac mogao i trebalo biti uložen.
 
"Kako tačno svirka i pevanje doprinose borbi države sa pandemijom? Kome Vesić misli da je do veselja u ovim danima i nedeljama neizvesnosti pred nama? I što je najvažnije, zar novac, umesto na paradu, nije mogao biti uložen u prekopotrebne zaštitne maske, rukavice, vizire i sredstva za dezinfekciju koja će i zdravstvenim radnicima i svim drugim Beograđanima neuporedivo više značiti od koncerta", pita Mladenović.
 
On za kraj apeluje na gradsku vlast da smesta povuče sramnu odluku o otpočinjanju koncertnih manifestacija u prestonici, a svojim sugrađanima poručuje da nastave da poštuju lekarske savete, sve dok, kada doba pandemije bude iza nas, odlučnom borbom i zamenika gradonačelnika i njegovu kamarilu ne oteramo u političku istoriju. Tada će Vesiću, uvereni smo, značenje slogana "Beograd pobeđuje" postati u potpunosti jasno. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close