Dok se Vučićevi hvalisaju, Srbija se doslovce davi

Dok se Vučićevi hvalisaju, Srbija se doslovce davi

Kada opozicija nije u parlamentu, onda se on pretvara u ono čemu svedočimo poslednjih dana: čitalački čas bez kraja i konca tokom kojeg se Vučićevi glasnogovornici takmiče u izražajnom čitanju istovetnih odlomaka iz zbirke oda obožavanom Vođi.

Upravo je to ono što i jeste cilj vladajuće većine – da proterivanjem opozicije zaokruže potpunu uzurpaciju parlamenta i stave monopol na informacije koje se dostavljaju javnosti. Time bi njihovo neprestano hvalisanje o "istorijskim uspesima", potisnulo ono što jeste stvarnost – da se Srbija doslovce davi usled nemara i bahaćenja lokalnih SNS moćnika koji slede obrazac svog Vođe.

Tako se i dalje davi i leskovačko selo Veliko Trnjane u kojem su voćnjaci, oranice, livade već godinama, svakog proleća, pod vodom. Čak ni poslednjih 10 dana bez kiše nije pomoglo da se saniraju posledice višegodišnjih poplava, nastalih zbog srušenog dela kanala koji je u nadležnosti grada Leskovca. Bahata lokalna vlast i dalje ignoriše apele meštana, pa čak odbija i poziv da obezbedi makar deo sredstava i mehanizacije, potrebnih za prokopavanje novog kanala.

Nova stranka boriće se da svaki problem bilo kog mesta u Srbiji, uzrokovani nebrigom aktuelnog režima i koje lokalni moćnici pokušavaju da sakriju od javnosti, bude obznanjen. Zato je važno da u uslovima okupacije većine medija, ne dozvolimo i potpunu uzurpaciju parlamenta – u suprotnom, saučestvujemo u beskrupuloznom falsifikovanju stvarnosti.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close