Dokazano: Poverenik SNS u Paraćinu osuđivan zbog davanja mita!

Dokazano: Poverenik SNS u Paraćinu osuđivan zbog davanja mita!

Viši sud u Beogradu potvrdio je ono na šta je Nova stranka ukazivala: da je sadašnji poverenik Srpske napredne stranke u Paraćinu osuđen za davanje mita jer je od juna 2014. do 2015. godine, kao zakonski zastupnik preduzeća „Euro-lin“, davao mito direktoru rudnika „Resavica“.

Kako je saopštio predsednik OO Nove stranke Paraćin Nemanja Jovanović, poverenik SNS Milan Ilić je tokom naznačenog perioda davao mito radi obezbeđivanja poslova svom preduzeću „Euro-lin“ u oblasti prevoza rudara.

„Dotični je priznao krivično delo, nagodio se, te je osuđen na tri meseca zatvorske kazne, a uslovno godinu dana, i na novčanu kaznu od 150.000 dinara“, rekao je Jovanović i dodao da je vrhunac licemerja to što poverenik SNS sve vreme negira krivični postupak i presudu, pravdajući se time da se protiv njega vodi nekakva hajka, čime je svesno obmanjivao javnost.

Jovanović je istakao da osoba koja je osuđena za krivično delo davanja mita ne sme da bude na javnim funkcijama niti da predstavlja bilo koga u političkoj areni, zbog čega je pozvao Ilića da podnese ostavku na funkciju odbornika u Skupštini opštine Paraćin.

„Kada se na presudu za davanje mita doda i afera sa fiktivnim javnim radovima u preduzeću „Euro-lin“, na šta smo nedavno ukazali, dobijamo jasnu sliku čelnih ljudi SNS i njihovih motiva za bavljenje politikom. Ujedno pitam i centralu Srpske napredne stranke, kao i njene narodne poslanike, da li su upoznati sa krivičnim delom njihovog lokalnog poverenika i presudom, da li će ga razrešiti funkcije, ili će odsustvom reakcije zapravo jasno reći da podržavaju davanje mita“, rekao je Jovanović.

 

Povezane vesti:

Jovanović: Preko milion dinara narodnih para za 8 aktivista SNS u Paraćinu

Jovanović: Pod paravanom peticije, SNS popunjava partijsku bazu podataka

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close