Dr Petrović: Nedopustiva zloupotreba dece i bolesti u političke svrhe

Dr Petrović: Nedopustiva zloupotreba dece i bolesti u političke svrhe

Zlatno je pravilo u medicini “Primum non nocere” - “prvenstveno ne naškoditi” i svaki zdravstveni radnik to zna, ali za ministra zdravlja to ne važi, upozorava potpredsednica Nove stranke, dr Mira Petrović.

"Ministre, dali ste sebi za pravo da procenjujete stepen bolesti i njen moguć ishod, pa ne čudi nas onda ni to odakle potreba obolelih da veoma često zatraže pomoć od svojih sugrađana da se putem SMS poruka, sakupe sredstva za lečenje u inostranstvu. Ministar je posetom Institutu za majku i dete “Vukan Čupić” u Beogradu pokazao zaista svoj odnos prema najosetljivijoj grupaciji stanovništva i na šta je sve spreman", navodi Petrovićeva, dodajući da je obrazloženje dato za šetanje bez maske u odelu u zdravstvenoj ustanovi gde se leče deca čije je zdravlje već ugroženo određenom bolesti, slabijim imunitetom i sličnim, za svaku osudu.

Ko daje za pravo ministru da “procenjuje” ishod nečije bolesti, pita potpredsednica NOVE, uz isticanje da stranka stoga traži hitnu ostavku ministra zdravlja, kao i smenu direktora ustanove koji je dozvolio da se i bolest i deca zloupotrebljavaju u političke svrhe.

"Predsednik Srbije nije lekar, ali bi trebalo da se bar u elementarna načela razume. Očigledna panika zbog sve većeg broja gradjana na protestima u gradovima širom Srbije kao i sve manji broj onih koji mu veruju, učinila je svoje. Politički spas tražiti među obolelom decom u vreme epidemije gripa kada je i raspust produžen i posete zabranjene, ne može se razumeti nikako", zaključuje dr Petrović.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close