Država da stane na put crnom bilansu nasilja nad ženama

Država da stane na put crnom bilansu nasilja nad ženama

Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Nova stranka snažno apeluje na nadležne da se odmah ozbiljno posvete ovom problemu i jednom za svagda pokažu spremnost i na delu, a ne samo na rečima, da stanu na put porodičnom nasilju.

Crne brojke svake godine sve su alarmantnije. Broj žena, žrtava porodičnog nasilja, u ovoj godini iznosi 28, a u prethodnih deset godina ubijeno ih je čak 320, što je poražavajuća slika sveopšte klime nasilja koja danas preovladava u našem društvu. Stoga NOVA zahteva oštru reakciju i povećanje efikasnosti politike kažnjavanja, ali ujedno ohrabruje žene da ne ćute na psihičko i fizičko ugnjetavanje, već da nasilnike odmah prijave.
 
Jednom nasilnik, uvek nasilnik. Nasilje neće proći, biće samo gore. Zato je dužnost svih nas da se ujedinimo i povedemo Srbiju putem modernih, evropskih zemalja 21. veka, u kojoj ćemo se posvetiti osnaženju žena u svakom pogledu, a jedan od tih koraka je i da se novac iz tamne zone Usluga po ugovoru u budžetu prebaci u razvoj preduzetništva kod žena, što je amandman Nove stranke koji je u Narodnoj skupštini izložio njen lider Zoran Živković.
 
Dužnost države je da se ozbiljno posveti problematici porodičnog i partnerskog nasilja, zaštiti žene i od cele Srbije sagradi sigurnu kuću za sve svoje građane, gde će nasilnička retorika, a pogotovo delovanje, biti odmah procesuirani i kažnjeni, a ne tolerisani i promovisani. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close