Državni teror u direktnom TV prenosu

Državni teror u direktnom TV prenosu

Dok Aleksandar Vučić traljavom operetskom predstavom pod nazivom „Štit“ demonstrira spremnost za borbu protiv spoljnih neprijatelja, dotle se oni označeni kao unutrašnji prebijaju kukavički u mračnim haustorima. Tako je i jučerašnji napad na članicu Saveta za borbu protiv korupcije nastavak obračuna branilaca kriminalnog režima sa građanima i institucijama koji ga kritikuju.

Indikativno je to što je sama Miroslava Milenović izrazila sumnju da je uzrok napada izveštaj o korupciji u medijima koji Savet treba da objavi. Nije slučajnost ni to što je napad usledio samo dan nakon što je režimska televizija još jednom zloupotrebila nacionalnu frekvenciju da bi doajenu tabloidnog novinarstva omogućila mentalno silovanje građana.  U erupciji svojih bizarnih deluzija, nesrećni urednik Informera otvoreno je stavio metu na čelo mnogima i oglasio da je sezona lova na neistomišljenike i zvanično otpočela. Otuda i očekivani rezultat – fizički napad na članicu institucije ovlašćene da se bori protiv korupcije.

Nova stranka smatra da je nedopustiv državni teror koji se neskriveno svakodnevno sprovodi. Cenzura u svim elektronskim medijima sa nacionalnom frekvencijom, u svim štampanim medijima, napadi na nezavisne portale, zloupotreba policije i vojske u stranačke svrhe sa smrtnim ishodom za nevine građane kao u slučaju „helikopter“, derogiranje sudskog sistema od opštinskih do Ustavnog suda, prekomerno zaduživanje zemlje za projekte koje mogu shvatiti samo psihijatri, a ne ekonomisti i arhitekte, jeste realna slika Srbije pod Vučićevom strahovladom.

Pozivamo sve političke stranke prave demokratske opozicije, sindikate, udruženja, aktiviste civilnog društva, javne ličnosti i sve građane da zajedno što pre, već na sledećim izborima, zadamo završni udarac naprednjačkoj vladi na nervnoj bazi.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close