DUBOKI NAKLON ČLANOVA NOVE STRANKE: Srbiju moramo vratiti na put Zorana Đinđića

DUBOKI NAKLON ČLANOVA NOVE STRANKE: Srbiju moramo vratiti na put Zorana Đinđića

Rukovodstvo i članovi Nove stranke položili su danac cveće i zapalili sveće na grob dr Zorana Đinđića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Na dan kada se navršava 17 godina od stravičnog atentata na prvog demokratski izabranog premijera Srbije, dubokim naklonom odali smo počast reformskoj politici, idejama i porukama velikog političara, čiji put i danas dosledno sledimo. Kako je istakao predsednik Nove stranke Zoran Živković, Srbija ni danas, 17 godina kasnije, ne može da popuni prazninu nastalu gubitkom jednog takvog čoveka, kao što je Đinđić bio.

 

"Pored toga što, pre svega, nedostaje svojoj porodici i prijateljima, on nedostaje Srbiji. Srbija je danas jedna lepa zemlja, ali ružna država. Da je Zoran ostao živ, ona bi bila i lepa zemlja i dobra država, dobra za svoje građane i sigurno već u Evropskoj uniji. Sve velike stvari u istoriji jednog naroda i jedne države traže i velike ljude, koji su spremni da za to daju sve od sebe, nekada i svoj život, kao što je nažalost bio slučaj sa Zoranom. Sigurno je da je posle njega ostala velika praznina, Srbija nema takvog lidera, tako velikog i obrazovanog čoveka, koji može da pretpostavi šta treba da se radi i da to i uradi i završi do kraja", podvukao je Živković.

Sa njim je saglasan i predsednik Saveta NOVE Aris Movsesijan, koji je dodao da Srbija, i 17 godina od ubistva premijera Đinđića, živi u društvu koje se pita da li država treba da upravlja mafijom ili mafija državom.

"Samo se od 2000. do 2004. godine znalo ko upravlja državom, šta ona radi i koje je mesto države, a koje kriminalcima. Bojim se da danas loši momci ponovo igraju glavnu ulogu u ovom lošem filmu i žalosno je što taj film nije komedija nego jedna velika tragedija", zaključio je Movsesijan.

I članovi Nove stranke širom Srbije poklonili su se danas uspomeni na jednog od najvećih političara koje je Srbija imala, te je venac na spomen-ploču na Trgu Zorana Đinđića u Pančevu položio i predsednik pančevačkog odbora NOVE Igor Gruden.

Nedugo potom, i članovi Vlade Zorana Đinđića, predvođeni predsednikom Nove stranke Zoranom Živkovićem, položili su cveće u dvorištu Vlade Srbije, na mestu gde se dogodio stravičan atentat, apelujući da je dužnost svih nas da se Đinđića ne setimo samo na dan kada je tragično stradao, već svakog dana - boreći se za put Srbije kojim ju je on poveo. 

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori