Đura će da ti oprosti što te je tukao!

Đura će da ti oprosti što te je tukao!

Svi se dobro sećamo premijerovog boravka u Nišu. On je sa svojom svitom posetio grad na Nišavi, obilazio fabrike, razgovarao sa odabranim građanima i govorio, kao po običaju, o najvećim investicijama u modernoj istoriji Srbije.

Jedan od detalja koji je meni najviše ostao u sećanju je njegova predstava sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem. U niškoj Tvrđavi uz pratnju vojnog orkestra i novinara, imao je kraći razgovor sa Bulatovićem koji je ličio na razgovor roditelja i deteta koje je dobilo lošu ocenu na pismenom zadatku. Nažalost, Vučiću ovaj put nije dobro prošao pokušaj još jedne od mnogih tragikomičnih predstava. Glumci čiji je zadatak bio da uvere građane u to da premijer zna probleme svih gradova i opština u Srbiji i da ima rešenja za sve njih, nisu se najbolje pokazali. Čak ni on nije bio na visini zadatka. Što bi se u pozorištu reklo – mnogo je šmirao, toliko da bi i Marijan Rističević shvatio da je reč o lošoj glumi. Bulatović je, kao i svi uzorni poltroni, pognute glave slušao i klimao glavom. Ovaj razgovor između njih dvojice izazvao je veliku pažnju građana koji su ovaj potez vođe okarakterisali kao nedoličan za jednog državnika.

Dve nedelje posle toga je usledila reakcija. Gradonačelnik Bulatović je u interviju za Politiku rekao kako on razume premijera i da je u pravu što ga je grdio. Gospodin Bulatović ovim potezom ozbiljno ugrožava ministre Stefanovića i Vulina na mestu omiljenog poslušnika Aleksandra Vučića i time ima bolju početnu poziciju za sledeće mešanje karata za neku novu funkciju u Vladi, stranci…

Ovakva reakcija Bulatovića na pravi način pokazuje stanje u društvu. Najviši funkcioneri SNS nam pokazuju da je ovo jedni prihvatljiv način ponašanja. Svi mi treba da padamo ničice pred Aleksandrom Vučićem jer je on najveći autoritet, jedini nepogrešivi vođa koga treba da pratimo i ponizno slušamo kao što to svakodnevno čini Dragan J. Vučićević.

Očekujem brzu reakciju dr Nebojše iz Beograda i - kako čoveka tako i ministra - Vulina u pokušaju da odbrane svoje bodove na listi poslušnika velikog vođe i time učvrste svoje pozicije u carstvu kućnih ljubimaca Aleksandra Vučića.

Autor: Marko Živković, Forum mladih NOVE

mm

Press služba

2 Comments

 1. Sandra
  03.11.2016 at 08:07
  Reply

  Marko, dobar clanak. Nazalost, fora iz naslova je pogresna – kaze se: Djura ce da ti oprosti sto te je tukao😉

 2. Sandra
  03.11.2016 at 08:10
  Reply

  Na Facebook-u je Vas clanak naslovljen sa “Djura ce da ti oprosti sto te je tukao”😥 Ovde, pak, naslov je ispravan.

Leave a Reply

Close