Eleković: Energija, znanje i iskustvo - to je naš kapital!

Eleković: Energija, znanje i iskustvo – to je naš kapital!

- Zajedno smo prošli dosta, izgubili dosta, ali i naučili i uradili dosta toga dobrog. Energija je i dalje tu, znanje je tu, a sada je i iskustvo tu, i sve to upotrebićemo u daljem radu – poručio je Uroš Eleković, predsednik Foruma mladih NOVE, na Devetoj redovnoj konferenciji Nove stranke.

Podnoseći izveštaj o radu Foruma mladih u proteklih šest meseci, Eleković je podvukao da je omladina NOVE aktivno učestvovala u kampanji za predsedničke izbore, svojim akcijama ukazivala na probleme u kulturi i drugim oblastima, i kontinuirano radila na sopstvenom usavršavanju pohađanjem različitih obrazovnih programa.

- U oktobru 2016. ponovo smo, kao i godinu dana pre toga, obišli Muzej savremene umetnosti, čije je svečano otvaranje više puta najavljivano. Osim skela, korova i đubreta, nismo zatekli ništa što bi moglo da podseća na umetnost. Da je u pitanju neka druga vlast, možda bismo pomislili da je to novi konceptualni pristup savremenoj umetnosti, ali to, nažalost, nije slučaj. Takvo stanje jedne od najznačajnijih kulturnih institucija u Srbiji pokazuje odnos ove vlasti prema kulturi. Želimo da im damo do znanja da u našoj zemlji postoje i mladi koji su nezadovoljni različitim nivoima destruktivnog odnosa prema kulturi kroz štampane i elektronske medije, „rijaliti“ programe, dnevnike i nedeljnike – rekao je Eleković.

On je istakao i da je Forum mladih, radi osnaživanja svoje strukture, radio na edukaciji svojih članova, ali i uspostavljanju saradničkih odnosa sa organizacijama mladih u regionu i šire.

- Polaznici smo osme generacije obrazovnog program „PolitiKAS“ u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, učesnici smo prve generacije Regionalne liberalne političke akademije (RLPA) koju su organizovale Fondacija Boris Divković iz BiH I The Centre Party International Foundation iz Švedske. Regionalna liberalna politička akademija okupila je 23 učesnika  iz pet zemalja Zapadnog Balkana. Kroz tri modula, nizom predavanja i interaktivnih radionica, osnažila je kapacitete učesnika, proširila njihova znanja i time stvorila uslove za jačanje uticaja mladih liberala na Balkanu.

Eleković je istakao i da je FM NOVIH postao prepoznatljiv po svojim kreativnim akcijama kojima skreće pažnju javnosti na goruće probleme i negativne pojave u društvu, te da su veliki uspeh imale akcije „Okiti Malog“, Obeležavanje Međunarodnog dana ljudskih prava...

Naposletku, najveći izazov za omladinu NOVE bili su izbori za predsednika Srbije, naveo je Eleković i dodao da su članovi FM aktivno učestvovali u kampanji, pokazali veliku posvećenost i odlučnost da se bore za opšti cilj.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close