Eleković i Movsesijan na trodnevnoj edukativnoj konferenciji u Sarajevu o procesu evrointegracija

Eleković i Movsesijan na trodnevnoj edukativnoj konferenciji u Sarajevu o procesu evrointegracija

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan i predsednik Foruma mladih NOVE Uroš Eleković učestvovaće predstojećeg vikenda na trodnevnoj edukativnoj konferenciji u Sarajevu, u organizaciji Evropskog liberalnog foruma.

Skup pod nazivom "EU mentorski program" za cilj ima intenziviranje informisanosti članova liberalnih partija o procesu evrointegracija, pre svega u vidu razmene iskustava iz prve ruke koji bi rezultirali njihovim plodonosnijim aktivizmom. Tako će, kroz predavanja diplomata i politikologa iz cele Evrope, ali i brojne edukativne radionice, funkcioneri NOVE imati priliku da jasno sagledaju položaj zemalja Zapadnog Balkana u evrointegrativnom procesu, ali i da izlože sve prednosti i poteškoće koje na tom putu prolazi Srbija.
 
Movsesijan i Eleković, uvek ističući jasan stav Nove stranke da Evropska unija nema i ne sme imati alternativu, nastaviće tako u Sarajevu kontinuirani rad na edukaciji i širenju saradnje sa ostalim evropskim liberalnim strankama, posebno kroz diskusiju o položaju naše zemlje na mapi Evrope i načinima da ona što pre dostigne nivo razvoja ostalih zemalja članica EU. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close