Eleković na Regionalnoj političkoj akademiji u Sarajevu

Eleković na Regionalnoj političkoj akademiji u Sarajevu

Predsednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković učestvovao je na Regionalnoj liberalnoj političkoj akademiji (RLPA) koju su, od 30. novembra do 2. decembra u Sarajevu, organizovale Fondacija Boris Divković iz BiH i The Centre Party International Foundation iz Švedske.

Alumni okupljanje ove godine za cillj je, pre svega, imalo upoznavanje sa polaznicima prve i druge generacije RLPA, kao i razmenu iskustava i znanja sa ostalim učesnicima ovog projekta radi osnaživanja zajedničkih kapaciteta.

„Ovodišnje okupljanje dovelo je do sagledavanja brojnih izazova i zajedničkih tema koje mladi političari/ke iz regiona imaju, preko organizacionih sposobnosti, razmene iskustva, kreiranje izbornih kampanja, analize liberalnih ideja i njihove praktične primene, do edukacije koja obuhvata osmišljavanje projekata. I ovoga puta prevaziđen je ionako visok nivo očekivanja i svakako unapređen moj budući angažman u društvenom aktivizmu i političkom radu. Pored velikog prijateljstva sa ostalim učesnicima iz regiona, mogu samo da konstatujem da ima nade za buduće liberalne ideje i međudržavne odnose“, poručio je Eleković.

U interesu boljeg razumevanja aktuelnih odnosa između tri ključne društvene aktivnosti, novinarstva, politike i novih medija, učesnicima je predstavljeno izlaganje Srđana Mandića, stručnjaka za onlajn komunikacije. Mladi su takođe imali priliku da obiđu Muzej ratnog detinjstva, koncipiran na ličnom iskustvu i sećanju dece, a u obliku njihovih priča iz vremena opkoljenog Sarajeva. Završna predavanja bila su posvećena načinu na koji region može da popravi odnose i, kroz kulturno-istorijsko nasleđe, napravi svojevrstan brend za svet.

Uz jedinstveni zaključak da mir na ovom podneblju više nikada ne sme biti ugrožen, mladi liberali saglasili su se da će zasigurno istom snagom nastaviti da koračaju svetom politike.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close