Eleković na samitu omladine liberala regiona u Briselu

Eleković na samitu omladine liberala regiona u Briselu

Predsednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković učestvuje na skupu omladine liberalnih stranaka regiona Zapadnog Balkana, koji se, u organizaciji Evropskog liberalnog foruma, održava ove nedelje u Briselu.

Tokom petodnevnog samita sa ciljem jačanja kapaciteta mladih liberala, ali i njihovog uticaja i aktivnosti u politici zemalja koje predstavljaju, Eleković će imati prilike i da, kroz razmenu iskustava sa kolegama, ali i predavanja brojnih predstavnika struke iz cele Evrope, sagleda sve aspekte punog priključenja regiona Evropskoj uniji. Na tom putu, od nemerljive važnosti su i veštine pisanja političkih rezolucija, razvoj lobiranja unutar postojećih regionalnih i međunarodnih mreža i komunikacija, kao i poznavanje prilika i problema unutar samog Evropskog Parlamenta, a o čemu će, tokom pomenutog skupa, takođe biti reči.
 
Ujedno, učesnici sve vreme trajanja obuke zajedno rade na Rezoluciji koja će biti predstavljena LYMEC-u (Evropskoj liberalnoj omladini) poslednjeg dana skupa.
 
 
Uoci početka obuke, Eleković je istakao zadovoljstvo još jednim korakom u obuci omladine Nove stranke, na kojoj se svakodnevno radi, kao i mogućnošću učvršćivanja i proširenja kontakata i saradnje sa liberalnim partijama našeg regiona, a sa ciljem njegovog napretka i prosperiteta. Ujedno, to je i prilika da se akcentuje dosledno zalaganje NOVE za put evrointegracija, koji za Srbiju nema i ne sme imati alternativu. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close