Eleković na trodnevnoj konferenciji u Prizrenu o aktivizmu mladih lidera političkih stranaka

Eleković na trodnevnoj konferenciji u Prizrenu o aktivizmu mladih lidera političkih stranaka

Predsednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković učestvovao je na trodnevnog regionalnoj konferenciji u Prizrenu, u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava. 

Kroz brojne edukativne radionice na temu komunikacije mladih lidera političkih partija, Eleković je imao priliku da, sa kolegama iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i sa teritorije Kosova, razmeni mišljenja i ideje o učešću mladih u promenama, ali i načinima njihovog motivisanja za aktivizam.
 
 
Fokusirajući se na turbulente političke vode našeg podneblja, Eleković je istakao neophodnost ostavljanja "političkih dinosaurusa" odgovornih za širenje zapaljive retorike i netrpeljivosti zauvek u prošlosti, kako bi upravo mladi ljudi poveli region putem demokratije i stabilnosti.
 
Učešćem na pomenutom samitu u Prizrenu je nastavljena kontinuirana aktivnost omladine NOVE na domaćim i međunarodnim edukativnim skupovima, jer bez čvrstog obrazovnog temelja i svakodnevnog rada sa članstvom nema ni kvalitetnog političkog delovanja, kao ni širenja liberalnih ideja za koje se dosledno zalažemo od svog osnivanja. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close