Eleković: Nije sve tako vesićevski

Eleković: Nije sve tako vesićevski

Prethodne nedelje imali smo priliku da posmatramo, strahujemo, pribojavamo se, sumnjamo, pa i na par trenutaka pomislimo: "O, ne, nije valjda ova vesićevska ideja o restauraciji i rekonstrukciji spomenika Pobedniku još jedan korak ka uništenju Beograda?!"

Kako podseća predsednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković, poučeni šeprtljastim iskustvom gradskog čelnika i njegove sposobnosti da zadacima sa niskim pragom složenosti toliko zakomplikuje život Beograđana poslednjih nekoliko godina, pravo je čudo da je Pobednik ili, kako ga neki nazivaju na društvenim mrežama - "Gubitnik", preživeo sve ovo i uspešno sišao međ' Beograđane.

"Opravdanja za sumnjati u sve što ove šeprtlje rade u našem gradu svakako ima, naročito kada pričamo o novcu građana i njihovoj preraspodeli i racionalnoj potrošnji „u interesu građana“, ali, u toj zaslepljenosti i strepnji, nažalost propuštamo da uvidimo i one dobre stvari. Pristupajući vrlo lično ovom poduhvatu i prateći svaki korak načina na koji je Pobednik „sišao“ posle 90 godina, izrazio sam zahvalnost Zavodu za zaštitu spomenika kulture  Beograd. Njihov pristup ovolike transparentnosti je verovatno proizašao iz brige da građani strahuju šta bi sve moglo da se dogodi jednom od najsnažnijih simbola koji bdi nad Beogradom svih ovih decenija. Pored uživo prenosa na njihovoj Fejsbuk stranici, napravljen je i Tviter nalog, gde možete da pratite bukvalno svaki korak restauracije i rekonstrukcije spomenika Pobedniku", ukazuje Eleković.

Lider omladine NOVE ističe da su upravo stručnost, nezavisnost i transparentnost kristalno jasan opis rada ove institucije u našem gradu, dodajući ipak i da je nažalost mali broj takvih u ovom društvu, ili se barem još nisu dokazali.

"Dobar primer koji bi trebalo da slede i ostale institucije na par trenutaka su me podsetili kako to izgleda jedno uređeno društvo gde svako ima svoj zadatak i obavlja ga najprofesionalnije bez mešanja šeprtlja u to. Zaključak je sledeći - ovolika tranparentnost je dovela do toga da nije bilo prevelike histerije oko toga šta bi moglo da se dogodi našem Pobedniku, naravno osim par negativnih komentara na društvenim mežama. Zato još jednom zahvalnost zavodu, a i tebi, Pobedniče, na svim ovim godinama službe i straže nad Beogradom. U nadi da ćeš posle restauracije ponovo, ponosno i u novom sjaju stajati kao simbol Beograda. Dok se ne vratiš, mi motrimo nad Beogradom i Srbijom! Do pobede", zaključio je on. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close