Eleković: Nova stranka uvek spremna da zaštiti kulturu i umetnost

Eleković: Nova stranka uvek spremna da zaštiti kulturu i umetnost

Iznova je umetnost kroz svoju formu davala odgovor na teška pitanja tokom cele istorije. I nekako uvek u tim odgovorima se pronađu baš oni koji su pitanja i postavili. Strašna je to stvar, umetnost, a i ti umetnici nekako baš budu kreativni u pogrešnom trenutku. 

Što bi Henri Marise rekao: “Za kreativnost je potrebna hrabrost“, a ove “junačine” znaju samo da budu hrabre kad je umetnost u pitanju, podseća predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Uroš Eleković. Kako ističe, ne krivi njih, jer oni ipak odrastaju u društvu gde je hrabost postala da proganjaš novinare, umetnike, pisce, gde je hrabrost postala da budeš deo vladajuće horde i da samo u krdu budeš snažan. Nema više viteštva, gospodstva, mangupa, ostali su samo fantomi sa maskama, kao slepi miševi koju jedino noću znaju da ruše.
 
"Sloboda je u ovoj zemlji zarobljena ili postoji samo ako si deo “krda”. Nama ostalima šta drugo preostaje, nego permanentna borba za slobodu u kojoj će uživati svi. Stoga NOVA Beograd pruža punu podršku Marku Somborcu da nastavi da daje odgovore na teška pitanja i stavlja se na raspolaganje kad god zatreba da se zaštiti umetnost", zaključuje Eleković. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close