Eleković potpisao proglas podrške narodu Belorusije

Eleković potpisao proglas podrške narodu Belorusije

Predsednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković potpisao je, u ime omladine NOVE, zajednički proglas Evropske liberalne omladine (LYMEC), u kojem se pruža podrška narodu Belorusije u borbi za demokratizaciju države.

 

Kako stoji u saopštenju, koji su potpisale sve članice LYMEC grupacije, a među kojima je i Forum mladih NOVE, omladinska krila liberalnih stranaka širom Evrope snažno stoje uz građane Belorusije koji su ustali protiv gaženja demokratskih načela, slobode govora i slobode medija, uz isticanje da posebno mladi imaju pravo da kreiraju društvo u kojem žele da grade svoju budućnost. Ujedno se apeluje na Evropsku uniju da detaljno izloži spisak beloruskih zvaničnika odgovornih za nezapamćenu represiju, kao i da se izvrši snažan uticaj sve dok ne budu stvoreni uslovi za fer i slobodne izbore.
 
"Mladima Belorusije šaljemo poruku solidarnosti. U digitalnoj eri, kada smo uvek povezani, nećemo zaboraviti da su evropske vrednosti upravo ono što nas sve spaja", zaključuje se u zajedničkoj izjavi članica LYMEC-a, koju je potpisao i lider omladine Nove stranke Uroš Eleković.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close