Eleković upozorava: „Najveći“ budžet spreman za izbore!

Eleković upozorava: „Najveći“ budžet spreman za izbore!

Predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Uroš Eleković ukazuje da večiti zamenik gradonačelnika Goran Vesić tvrdi da je obznanjen „najveći budžet u novijoj istoriji Beograda“, iz čega sledi zaključak da su u pitanju i najvažniji izbori u prestonici u novijoj istoriji.

Nažalost, dodaje Eleković, živimo u društvu gde se političari hvale veliki budžetima, takozvanim „domaćinskim“ upravljanjem, kao da im je tetka ostavila u nasledstvo budžet i upravljanje gradom.

Mi, građani Beograda, već godinama smo uvučeni u permanentnu kampanju gradskih čelnika, preko rekonstrukcija rekonstrukcije, rušenja i krpljenja, probijanja rokova koji su probili rokove… Sve to nam je priredila gradska vlast, zato iz toga sledi da upravljanje ovolikim sredstvima iz budžeta može da znači samo jedno - ponovnu rekonstrukciju rekonstrukcije i probijanje rokova koji su probili rokove, koje na kraju plaćamo svi mi, građani Beograda, ili, u slučaju metroa, i ostali građani Srbije”, upozorava on.

Kako ističe prvi čovek beogradskog odbora NOVE, budžet je najveći, što nije dobro, jer to znači da su građani ili plaćali mnogo, ili su ih gradski čelnici ponovo zadužili, a sve u svrhu kampanje koja nam predstoji.

“Veliki budžet znači i veliki prostor za korupciju koja razara naše društvo. Dokle god mi političari budemo upravljali velikim budžetima, a građani ne budu imali mogućnost da nas kontrolišu na izborima, neće biti boljih uslova za život u gradu. Moramo da popravljamo stvari. Beograd i Srbija su zakazali na tehničkom pregledu – mi iz Nove stranke zalagaćemo se da i Beograd i Srbija prođu tehnički pregled. Počinjemo od transparenosti i objavljivanja svih tajnih ugovora u gradu, kao i od borbe protiv partijskog zapošljavanja. Za kraj: pohvala za izdvojena sredstva koja je gradski budžet predvideo; obezbeđeno je dodatnih 1,1 milijardi dinara za finansiranje dela ekonomske cene boravka dece u predškolskim ustanovama, kao i sredstva za novih 100 ličnih pratilaca”, zaključuje Eleković.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close