Uroš Eleković: Vučiću, dođi i lično me uhapsi!

Uroš Eleković: Vučiću, dođi i lično me uhapsi!

„Ako je krivica to što sam javno ukazao na kriminalne uslove u kojima živimo, tačnije preživljavamo, kriv sam i kažem - Aleksandre Vučiću dođi i lično me uhapsi, nemoj da zloupotrebljavaš državne službenike i policajce“, poručio je Uroš Eleković, kandidat za gradskog odbornika koalicije „Da oslobodimo Beograd“ i predsednik Foruma maldih Nove stranke, povodom toga što je okrivljen za navodno organizovanje protesta nakon predsedničkih izbora prošle godine.

Eleković je danas ispred Prekršajnog suda, uoči saslušanja, rekao da je protiv njega pokrenut prekršajni psotupak jer je 23. juna „javno i glasno rekao da ne želi da njegovim gradom i državom upravljaju fantomi, plagijatori, kompletni idioti“:

„Ukoliko je krivica to što sam javno izašao i ukazao na kriminalne uslove u kojima danas živimo, tačnije ne živimo, nego preživljavamo, priznajem - kriv sam! I kažem: Aleksandre Vučiću, dođi i ti me lično uhapsi! Nemoj da zloupotrebljavaš državne službenike, policajce, poštene i vredne ljude koji rade svoj posao. Oni su tu u službi građana, ne u tvojoj ličnoj službi.“

On je naveo i da ljudi koji su se okupili jutros ispred Prekršajnog suda, nisu tu samo kao podrška njemu, već pre svega kao podrška vrednosti koja se zove sloboda, da su tu jer se bore za društvo u kojem se politički progoni više neće dešavati:

„Danas smo tu Ljuba i ja, juče su bili Pavle, Gavrilo, Tijana... sutra može da bude bilo ko od vas! Ovom režimu svi smo meta! I zato, 4. marta, hajde da mi ne stavimo metu, nego da stavimo tačku na sve ovo!“

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac ocenio je sramotnim to što se sudi mladim ljudima samo zato što su iskazali svoj stav, dok se ubice slobodno šetaju ulicama.

„Sudi se mladim ljudima koji su se drznuli da izraze svoje mišljenje u odnosu na slobodu koju više nemamo. Njima se sudi, a u isto vreme ne znamo ko je rušio u Savamali, ko je ubio Olivera Ivanovića, ko ubija po Beogradu", rekao je Šutanovac danas ispred Prekršajnog suda.

Šutanovac je poručio da se danas daje podrška mladima, i to „onoj mladosti koja je odlučila da ostane i da se bori za bolju i slobodnu Srbiju", uz poruku Beograđanima da 4. marta „oslobodimo Beograd od straha, kako bi svi imali pravo da iskažu svoje mišljenje javno, a ne da se plaše i da čekaju ovakva suđenja."

Prva na listi „Da oslobodimo Beograd“ prof. dr Vesna Rakić – Vodinelić istakla je da su postupci protiv učesnika protesta održavanih nakon predsedničkih izbora prople godine, dokaz teške zloupotrebe pravosuđa. Ona je podsetila i na to da su nedavno objavljeni amandmani na Ustav, koji će, upozorila je, pravosuđe gurnuti u još podređeniji položaj u odnosu na izvršnu vlast.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close