Eleković za TV Naša: Zajednica Evropske unije može samo da unapredi naše društvo

Eleković za TV Naša: Zajednica Evropske unije može samo da unapredi naše društvo

Predsednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković poručio je danas da je Nova stranka i osnovana sa idejom nove spoljne politike, koja podrazumeva jasan put ka Evropi, bez postojanja alternative.

Eleković je, gostujući u jutarnjem programu televizije Naša, objasnio da je taj put budućnost i naše ekonomije, ali i u političkom i društvenom smislu, jer je EU zajednica koja može samo da unapredi naše društvo.

“Mi smo i prirodno deo Evrope, imamo sličnu tradiciju, a vrednosti koje Evropska unija nosi sa sobom su potrebne Srbiji. Naravno da proces pristupanja ima dva aršina, to su uslovi, ali i odgovornost same vlasti koja mora da radi intenzivno na tome, kako bi Srbija što spremnije ušla u tu zajednicu. Na tome se, pogotovo u poslednjih sedam godina vladavine Aleksandra Vučića, nije radilo, mi stalno tapkamo u mestu. Pitanje je da li je to neznanje ili ne žele da rade iskreno na tome”, podvukao je je on.

Predsednik omladine NOVE je dodao i da je posle 90-tih godina bilo normalno da Srbija preuzme deo svoje odgovornosti i nastavi dalje, posebno akcentujući važnost ozbiljnih reformi sprovedenih od 5. oktobra 2000. do 2004. godine.

“Mi kao društvo imamo problem konstantnosti. Neko je jednom dobro primetio da mi nikada nismo propustili priliku za propuštenom prilikom. Politika Srbije je put ka EU, mada Vučić ne radi na popularizovanju toga. On sada ima kampanju navodno za budućnost Srbije, a ja nisam čuo da igde pominje EU. U Evropi su izbori i kada kažu da ne žele više proširenja, najviše misle na Tursku”, istakao je Eleković.

Kompletan snimak gostovanja predsednika Foruma mladih Nove stranke Uroša Elekovića u emisiji “Uz jutarnju kafu” možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close