Eleković: Zorana Mihajlović nacrtala metu vozačima Car:Go

Eleković: Zorana Mihajlović nacrtala metu vozačima Car:Go

Predsednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković upozorio je danas da je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, umesto da zaštiti slobodu tržišta, poklekla pod pritiskom taksi kartela, zabranivši rad zvanično najbolje start-ap kompanije Car:Go.

Naime, usvajanjem Izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju onemogućen je rad svim internet operaterima koji se bave prevozom, kako postojećim, tako i onima koji su nameravali da započnu poslovanje u Srbiji. 

Forum mladih NOVE apeluje na ministarku Mihajlović da prestane da gazi volju građana Srbije, jer podaci kompanije Car:Go, prema kojima je 170.000 ljudi u Beogradu instaliralo njihovu aplikaciju, a više od milion putnika koristilo pomenutu uslugu prevoza, jasno svedoče o izboru Beograđana. 

Novi zakon dao je vetar u leđa i taksi vozačima koji, umesto da se bave borbom protiv divljih taksista, odlaze korak dalje u obračunima sa konkurencijom, prikupljanjem ličnih podataka o Car:Go vozačima. Forum mladih Nove stranka upozorava Zoranu Mihajlović da bude svesna da je ovim činom nacrtala metu i ugrozila bezbednost i vozača i korisnika aplikacije.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close