Epilog afere sa strujom u Kotežu i Krnjači

Epilog afere sa strujom u Kotežu i Krnjači

Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da će podneti krivične prijave protiv nedavno smenjenih rukovodilaca koji su omogućili krađu struje pojedinim korisnicima, kao i nezakonito priključenje na mrežu, što i pored utiska da glas građana može dovesti do rešenja problema, ipak ostavlja i izvestan gorak ukus u ustima.

Naime, direktor EPS-a Milorad Grčić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dosetili su se da reaguju tek nakon što je Gradski odbor Nove stranke Beograd apelovao na hitnu pomoć sugrađanima iz Krnjače i Koteža koji su, usred zime, danima ostavljeni na cedilu bez struje i grejanja. I mada je dalja istraga pokazala da su pojedinci iz EPS-a godinama uzimali novac od investitora nelegalnih zgrada za priključenje na mrežu, ne možemo a da ne zaključimo da vrh lestvice ponovo nije odgovarao za kriminal u prestonici.

Beogradski odbor NOVE zato uverava Beograđane da će nastaviti da se bori za kvalitetniju svakodnevicu svojih sugrađana, a gradsku vlast upozorava da je, između ostalog, i žmurenje na lokalne probleme dovelo do toga da sada svake subote na ulicama imaju nekoliko desetina hiljada nezadovoljnih ljudi. Uvereni da ćemo se zajedničkim snagama i izboriti da Beograd dobije epitet prave evropske prestonice, kakav i zaslužuje, takođe im poručujemo da će za (ne)učinjeno ubrzo i krivično odgovarati.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close