Fašista Džim Douson preti Mariniki Tepić?!

Fašista Džim Douson preti Mariniki Tepić?!

Fašista Džim Douson koji je, kako smo pisali, u Srbiji našao „sigurnu kuću“, očigledno uživa veliku zaštitu ovdašnjih vlasti čim se oseća tako sigurnim da narodnoj poslanici Mariniki Tepić preko društvenih mreža upućuje prikrivene pretnje. Podsetimo, upravo je Tepić u Narodnoj skupštini upitala predstavnike vlasti šta jedan militantni fašista radi u Srbiji i ko ga štiti, a podrobno o tome pisali su KRIK i BIRN. Odgovor nije dobila. Umesto ministara, šefa BIA i predsednice Vlade, oglasio se Douson lično.

Ironičnim rečima „To Mrs. Tepic, From Belfast with love: KOSOVO IS SERBIA – DEUS VULT“ („Gospođi Tepić, iz Belfasta s ljubavlju: Kosovo je Srbija – Bog želi“) obratio se Douson poslanici NOVE na društvenoj mreži Fejsbuk, kao odgovor na njeno pitanje upućeno vlastima u Srbiji.

Budući da je izraz „Deus Vult“ ratni poklič korišćen tokom krstaških ratova protiv „nevernika“, da li time Douson Mariniku Tepić označava „nevernicom“ protiv koje namerava da u „sveti“ rat povede svoje militarizovane jedinice ekstremnih desničara?

Imajući u vidu da je Douson već proteran iz Mađarske kao „pretnja po nacionalnu bezbednost“, a da je tokom svog boravka u Srbiji redovno objavljivao fotografije sa sveštenciima i „dugim cevima“, potpisujući ih kao ratne sveštenike, Nova stranka iskazuje zabrinutost za bezbednost Marinike Tepić.

Od nadležnih organa zahtevamo da ispitaju i očuvaju bezbednost kako poslanice Marinike Tepić, tako i cele države od delovanja Dousona i domaćih fašista i neonacista koje perjanice aktuelnog režima pokušavaju da pothrane i aktiviraju.

Podsećamo, Tepić je prošlog četvrtka na skupštinskoj sednici navela da je Douson u Srbiji boravio najmanje u periodu maj – jun ove godine, te da o tome svedoče njegove fotografije, javno objavljenje, na Avali i u manastiru Rakovica. Budući da je reč o militantnom fašisti, upitala je kakve su mere MUP, BIA, VBA i ostali nadležni organi preduzeli tim povodom, i da li ćutanje povodom toga znači da vlast Srbije štiti Dousona:

Kako je moguće da je ova individua našla utočište upravo u Srbiji? Da fašista donira srpske manastire? Mada, sudeći po fotografijama, te donacije ne sadrže ni hranu, ni lekove, ni higijenska sredstva, već više liče na „duge i kratke cevi“. 

Ovaj Škotlanđanin, poznati fašista koji mobiliše militantne grupe ljudi, naoružava svoje pristalice i bori se protiv osnovnih ljudskih prava, izbačen je iz Mađarske, a potom i iz Grčke. Najviše me brine što njegove pristalice, maskirane i naoružane, štite našu granicu od migranata. Naime, na internet stranici tzv. Reda Zmaja, u maskirnim uniformama predstavljaju se kao grupa koja "obezbeđuje bugarsko-tursku granicu od migranata, od radikalnih islamista koji nezakonito preko Bugarske i Srbije ulaze u Evropu".

Opširinije o pitanjima koja je povodom Džima Dousona Marinika Tepić uputila predstavnicima Vlade, pročitajte OVDE.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori