Februar na Konjarniku

Februar na Konjarniku

Opštinski odbor NOVE Zvezdara odlučio je da svoje aktivnosti tokom februara posveti Konjarniku. U skladu sa tim, pozvao je žitelje ovog beogradskog naselja da prijave sve probleme koje uoče u svom okruženju, kako bi se onda zajedničkom akcijom moglo uticati na gradske vlasti da te probleme i rešavaju.

U sklopu akcije „Februar na Konjarniku“, aktivisti Nove stranke sa Zvezdare razgovarali su danas sa stanovnicima ovog beogradskog naselja. Oni su ih ohrabrili da izlože probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju na Konjarniku, kao i predloge njihovog rešavanja. Sve prijave svojih komšija će posredstvom gradske odbornice NOVE Aleksandre Hristić predati Skupštini grada Beograda, a potom ih i obavestiti o odgovorima i mogućim rešenjima.

Kako je istakao predsednik OO Zvezdara Aleksandar Ilić, neophodno je građane podstaći da se aktivno uključe u iniciranje rešavanja problema i time utiču na rad njihovih predstavnika u gradskoj vlasti. Građanski pasivizam i čekanje da se „gradski čelnici sami sete da se late nekog posla“, ne vodi rešavanju, već gomilanju problema, smatra Ilić.

- Gradska vlast konstantno povećava namete građanima, a zauzvrat im ne daje takoreći ništa. Građani moraju da se zapitaju šta se čini sa novcem iz gradskog budžeta koji oni lično pune, i da utiču na to da se taj novac troši na rešavanje realnih problema sa kojima se svakodnevno suočavaju. Upravo je to zamisao ove akcije, da pokrenemo onaj već zaboravljeni građanski aktivizam – poručio je Ilić.

Stanovnici Konjarnika požalili su se na brojne probleme: od gomilanja đubreta na javnim površinama, za šta krive i nesavesne građane ali i nerad Komunalne policije, preko neadekvatne zdravstvene stanice, narušene saobraćajne bezbednosti, do zapuštene pijace koja nije opskrbljena čak ni sanitarnim prostorijama.  Sve prijave građana OO Zvezdara će proslediti Skupštini grada Beograda u formi odborničkog pitanja na koje su gradske vlasti dužne da odgovore. Krajem meseca biće organizovan i sastanak u mesnoj zajednici, na kojem će aktivisti NOVE prikupljati sve prijave svojih komšija.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close