Forum mladih na Regionalnoj liberalnoj političkoj akademiji

Forum mladih na Regionalnoj liberalnoj političkoj akademiji

Predstavnici Foruma mladih NOVE, Aleksandar Milivojević i Marko Živković, prošle nedelje su bili polaznici treće generacije „Regionalne liberalne političke akademije“ u organizaciji Fondacije „Boris Divković“ i Center Party International Foundation. Teme prvog modula ove akademije su bile ideologija i problemi društva koji su prisutni u zemljama učesnicama, kao i načinima kako ih rešiti.

Na ovogodišnjoj RLPA učestvovalo je dvadesetčetvoro mladih aktivistkinja i aktivista iz devet stranaka iz celog regiona, pored Foruma mladih NOVE učesnici su bili Hrvatska narodna stranka, GLAS, Pametno, Naša stranka, Liberalno demokratska partija Makedonije, Liberalna partija Crne Gore, Alternativa i Liberalno demokratska partija.

Na prvom modulu ove akademije predstavnici Foruma mladih NOVE su potpisali sporazume o strateškoj saradnji sa omladinama stranaka iz regiona – Forumom mladih Naše stranke iz Bosne i Hercegovine, LIDEM - omladina LDP iz Makedonije i Mladim liberalima Crne Gore. Oni su se ovom prilikom obavezali da će se u narednom periodu zajedničkim snagama boriti za promovisanje liberalnih ideja, borbu protiv nacionalizma, fašizma i šovinizma, poboljšanju života mladih u regionu kao i za pomirenje mladih u regionu koje će biti primer starijima za dalju normalizaciju odnosa u regionu.

„Ova akademija je bila jedno od mojih najboljih iskustava, kako sa poltičke, tako i sa privatne strane. Pored dobre edukacije koju smo imali, najveći uspeh ove akademije je druženje i prijatelji koje smo stekli. To je sigurno sjajna osnova za budućnost našeg regiona, jer jedino prijateljskim odnosima ga možemo dovesti do potpunog ozdravljenja“, rekao je predstavnik NOVE na RLPA, Aleksandar Milivojević

„Regionalna liberalna politička akademija je jako dobra prilika za mlade, politički aktivne ljude sa Balkana, da dosta nauče o sprovođenju liberalnih ideja u državama iz kojih dolaze, kao i prilika za međusobno upoznavanje i umrežavanje, kako na privatnom, tako i na političkom i poslovnom planu. Jako sam srećan što sam kao učesnik ove akademije imao čast da upoznam normalne i pametne mlade ljude sa Balkana i radujem se daljem druženju i saradnji sa njima,jer smo mi generacija koja će u ovom regionu pobediti mržnju i nacionalizam i stvoriti narednim generacijama prostor za normalan život mladih u okruženju“, dodaje Marko Živković, drugi predstavnik NOVE na RLPA.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close