Forum mladih na seminaru o jačanju uloge žena i mladih u politici

Forum mladih na seminaru o jačanju uloge žena i mladih u politici

Potpredsednica Foruma mladih Nove stranke Nevena Pavlović bila je učesnica zajedničkog seminara Škole demokratskog rukovođenja iz Crne Gore i Škole političkih studija Savjeta Evrope iz Bosne i Hercegovine, u periodu od 6. do 8. oktobra u Petrovcu.

Tema skupa bila je "Jačanje odgovornosti žena i mladih u javnom i političkom životu". Seminar je okupio predstavnice i predstavnike političkih partija, medija i civilnog sektora iz zemalja regiona. Svrha seminara bila je podsticanje učešća žena i omladine u javnom i političkom životu.

Učesnici seminara razgovarali su o unapređenju omladinske politike, kao i o regionalnoj saradnji kroz osnivanje Regionalne kancelarije za mlade.

- Seminari ovakvog tipa su izuzetno bitni kako bi se ostvarila bolja saradnja među mladima u zemljama regiona. Snažna poruka koja je poslata jeste da moramo osnažiti žene i mlade da aktivno učestvuju u javnom i političkom životu i da se kroz to učešće izbore za svoja prava. Smatram da je potrebno više ovakvih seminara kako bi mladi u zemljama regiona razbili predrasude i stereotipe koji nesumnjivo postoje i kako bismo razvili međusobnu saradnju. Iskustvo sa ovog seminara dragoceno je jer se razvijaju kontakti među mladima, kao i zbog stečenog iskustva i znanja koje možemo upotrebiti u daljem političkom delovanju – rekla je Nevena Pavlović.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori