Forum mladih Nove i USR Tineret potpisali sporazum o saradnji

Forum mladih Nove i USR Tineret potpisali sporazum o saradnji

Forum mladih Nove stranke danas je potpisao sporazum o saradnji sa USR Tineret, omladinom rumunske liberalne stranke Uniunea Salvați România (Savez za spas Rumunije). 

Ove dve organizacije su dogovorile međusobnu podršku i saradnju u predizbornim kampanjama, zajedničko kreiranje politika koje se tiču mladih u Evropi, kao i na Balkanu. Takođe USR Tineret i Forum mladih Nove su u sporazumu naglasili zajedničku borbu protiv nacionalizma i populizma na ovim prostorima.

Ioana Abaseaca, potpredsednica USR Tineret-a je, nakon potpisivanja sporazuma, izjavila: "Drago mi je što smo započeli saradnju sa Forumom mladih Nove stranke. Mi u USR Tineret se radujemo početku saradnje kao i novim i važnim projektima sa našim partnerima, pre svega zbog toga što, kao komšije, želimo da podržimo vašu borbu za članstvo u EU. Sigurna sam da će obe naše organizacije dosta napredovati boljim međusobnim upoznavanjem, pogotovo zbog toga što u ovom delu Evrope saradnja nije tako česta pojava. I Nova stranka i mi smo proevropske stranke spremne za preuzimanje odgovornosti i promene u društvu i upravo zbog toga sam sigurna da će naša saradnja dovesti do dobrih rešenja i zajedničkih projekata." 

"Saradnja sa našim kolegama iz Rumunije je nastavak stvaranja mreže saradnje Foruma mladih Nove sa srodnim organizacijama u regionu, kao i u celoj Evropi." - zaključuje Marko Živković, član Foruma mladih Nove stranke zadužen za međunarodnu saradnju.

Stranka, čija je USR Tineret omladina, je na parlamentarnim izborima u nedelju 06.12.2020. osvojila 18% glasova.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close