Forum mladih NOVE najstrože osuđuje kafansko slavlje na velikoj sceni Narodnog pozorišta

Forum mladih NOVE najstrože osuđuje kafansko slavlje na velikoj sceni Narodnog pozorišta

Da je kultura u Srbiji odavno svedena na nivo rijaliti šou programa i zadovoljenja najnižih ljudskih strasti pokazuje i nedavni primer svojevrsne proslave jednog modnog magazina, ako se uopšte može tako okarakterisati cirkus priređen na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Tako je, naime, pozornica koja je simbol kulturnog miljea cele države, takozvane "daske koje život znače" i kojima su živote poklonili i velikani srpskog glumišta, kao i publika i poštovaoci pozorišta, pretvorena u jednu običnu vašarsku kafanu. Umesto mesta na kojem će se građani Srbije kulturno uzdizati, slaviti umetnost, talenat, književnu zaostavštinu, muziku, scenu na kojoj će slaviti život u celini, dobili smo svadbarski sto i posluženje za predstavnike domaćeg sveta mode.

Stoga Forum mladih Nove stranke, uz puno poštovanje prema domaćoj modnoj sceni, ukazuje da upravo zato svaka scena i treba da ima svoje vreme, mesto i priliku. A pozornica Narodnog pozorišta to svakako nije. Niti je pozorište kafana. Tog dana su se zavese, umesto nakon uspešne premijere kakvu građani očekuju i zaslužuju od jedne takve institucije, spustile na kulturu u Srbiji. 

Zato snažno apelujemo na upravnicu Ivanu Vujić, kao i celokupno rukovodstvo Narodnog pozorišta, da više nikada ne dozvole da jednu od najvećih scena u Srbiji pretvore u kafansku zabavu. To duguju i kulturi, i istoriji koja je ugrađena u njene daske i iznad svega - građanima Srbije.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close