Forum mladih NOVE pita dr Stefanovića šta je sa bezbednošću Beograda

Forum mladih NOVE pita dr Stefanovića šta je sa bezbednošću Beograda

Da je bezbednost glavnog grada Srbije odavno na zabrinjavajuće niskom nivou, jasno je svim građanima koji, nažalost, godinama unazad svedoče eksplozijama, kriminalnim obračunima i pljačkama koje više ne biraju ni vreme ni mesto, ali ono što se dešava poslednjih dana, konkretno na Banovom brdu, je alarmantno iz više razloga.

Forum mladih Nove stranke ovim putem, pre svega, želi da obavesti širu javnost, koja iz nepoznatih razloga za to nije mogla da sazna iz medija, da je u pomenutom delu Beograda za samo 24 sata spaljen restoran „Detlić“, demolirana i spaljena pivnica „Friends“, izgoreo automobil u neposrednoj blizini zgrade opštine, kao i podmetnuta ručna bomba sa gelerima u hodnik jedne stambene zgrade. Ono što je za stanovnike Banovog brda, prestonice jedne evropske države 21. veka, surova i alarmantna svakodnevica, za sve druge je nepoznanica, jer ni u jednom mediju za navedeno nisu mogli da čuju. Postavlja se pitanje da li je razlog tome upravo kontrola medija čije konce u svojim rukama drži aktuelni režim i na svaki način pokušava da zataška kriminalna dela svojih saradnika ili ljudi koje puštaju da haraju ovom zemljom kako požele.

Upravo je zato dužnost, pre svega, nas mladih da zahtevamo od nadležnih organa da prestanu da žmure na obračune ne samo na beogradskim, već i ulicama cele Srbije i obezbede da ova država postane bezbedno mesto za sve koji u njoj žive i planiraju budućnost. Samo tako ćemo skrenuti sa licemernog evropskog puta kojim Srbiju vodi njen samozvani predsednik Aleksandar Vučić i krenuti doslednim putem Evropske unije i njenih vrednosti, kojoj i pripadamo i za koji se NOVA od samog svog osnivanja i zalaže.

Forum mladih Nove stranke stoga za kraj pita doktora Nebojšu Stefanovića da li građani Čukarice, i celog Beograda, imaju razloga za brigu da je na ulicama glavnog grada Srbije u toku rat kriminalnih klanova, te i ako jeste, zahteva da javnost o tome bude pravovremeno i zvanično obaveštena, radi bezbednosti svih naših sugrađana.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close