Forum mladih NOVE poziva ministra Šarčevića da formuliše jasan plan o završetku školske godine

Forum mladih NOVE poziva ministra Šarčevića da formuliše jasan plan o završetku školske godine

Forum mladih Nove stranke zahteva od Ministarstva prosvete i resornog ministra Mladena Šarčevića da što pre naprave ozbiljan i racionalan plan u vezi sa završetkom školske godine za osnovce i srednjoškolce.

Forum mladih NOVE smatra da je izuzetno neozbiljno da stotine hiljade mladih u Srbiji ne znaju da li će i kako završiti ovu školsku godinu, posebno učenici završnih razreda kojima je ova školska godina od presudnog značaja za dalji razvoj i školovanje. Pozivamo stoga ministra da se informiše kako su ovaj problem rešile države kao što su Austrija ili susedna Hrvatska i da uz konsultovanje epidemiologa i ostalih stručnjaka donese najbolju moguću odluku za mlade.

Svesni smo da je aktuelna vlast osnovce i srednjoškolce stavila u drugi plan, jer i dalje nemaju pravo glasa i nisu im interesantni za naredne izbore, i zato zahtevamo da konačno počnu da se bave svojim poslom, te da gospodin ministar shvati da njegov posao nije da se obrati isključivo kada neko ukrade testove za maturu, već da se svakodnevno bavi sudbinama učenika u Srbiji.

Ukoliko želimo uspešnu i modernu državu moramo se baviti mladima, ukazuje omladina Nove stranke, i stoga još jednom zahteva da se okonča kampanja veličanja uspeha predsednika države i da svako počne da radi svoj posao.

Dokažite da vaš predizborni slogan ima smisla i konačno uradite nešto „za našu decu“, poruka je Foruma mladih Nove stranke. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close