Forum mladih Nove stranke najstrože osuđuje primitivni napad Šešelja na novinarku lista Danas

Forum mladih Nove stranke najstrože osuđuje primitivni napad Šešelja na novinarku lista Danas

Forum mladih Nove stranke najstrože osuđuje primitivni i najprizemniji oblik napada predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na novinarku dnevnog lista Danas Snežanu Čongradin, kao i zloupotrebu institucije Narodne skupštine, sa čije govornice je svoje uvrede uputio.

 
Postupak u maniru radikalskih perjanica, koje su svoje govore gradile, i još gore - primenjivale u praksi mračnih 90-tih godina, ne samo što je unizio zvanje narodnog poslanika, koje pomenuti nažalost nosi, već još jednom dokazao da je Parlament, umesto zakonodavnog i kontrolnog tela jedne države, pretvoren u prostor za okršaj sa neistomišljenicima i gušenje slobode govora i demokratije.
 
Dužnost je posebno nas mladih da ukažemo da zemlja u kojoj pravosnažno osuđeni za najteže zločine može u najvišem zakonodavnom telu punim glasom i mandatom ugrožavati slobodu ljudi, vređati neistomišljenike i pretiti gnusno ženama nije ni blizu demokratske zemlje, već naprotiv - duboko zagazila u mizoginične i primitivne ostatke vremena koja bi davno trebalo da nazivamo prošlošću.
 
Forum mladih NOVE snažno apeluje na nadležne organe da hitno reaguju i stanu na put ovakvim i sličnim atacima kojima smo svakodnevno svedoci, kako bismo svi zajedno jednom za svagda radikalsku retoriku i metode obračuna, ali i ideologiju, zauvek ostavili na smetlištu istorije, a Srbiju poveli putem modernih evropskih zemalja 21. veka, gde se duboko uvažavaju različitosti mišljenja i stavova, ali i poštuje nezavisnost novinarske profesije. 
 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close