Forum mladih Nove stranke postao punopravni član Evropske liberalne omladine (LYMEC)

Forum mladih Nove stranke postao punopravni član Evropske liberalne omladine (LYMEC)

Na Zoom Kongresu Evropske liberalne omladine (LYMEC), održanom 13. i 14. novembra, Forum mladih Nove stranke postao je punopravni član ove organizacije, većinsko podrškom od ukupno 185 glasova delegata iz 33 omladinske liberalne organizacije iz Evrope.

Saradnja LYMEC-a i Nove stranke traje od 2018. godine, kada su predstavnici Foruma mladih NOVE započeli proces pridruživanja ovoj organizaciji, dok je 2019. Forum mladih postao pridruženi član ove organizacije.

Na Kongresu na kome je Forum mladih Nove postao punopravni član, određene su teme kojima će se ova organizacija baviti u naredne dve godine, a to su budućnost Evrope i strukturalna reforma, demokratija, ljudska prava i vladavina prava, klimatske promene, životna sredina i energija; digitalizacija, sajber bezbednost i besplatan internet, kao i trgovina i ekonomija, te edukacija i zapošljavanje mladih.

 

Forum mladih NOVE nastaviće da doprinosi radu LYMEC-a kroz borbu za širenje liberalnih ideja i vrednosti u regionu, kao i u celoj Evropi.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close