Forum mladih Nove stranke u fokusu medija zbog spojenih zastava Srbije i Evropske unije

Forum mladih Nove stranke u fokusu medija zbog spojenih zastava Srbije i Evropske unije

Širom Srbije juče je obeleženo 6 meseci od početka protesta "1 od 5 miliona", tokom kojih su nezadovoljni građani Novu stranku počeli na ulicama da prepoznaju upravo po spojenim zastavama Srbije i Evropske unije.

 

Naša simbolična poruka, ali i dosledna, evropska politika intrigirali su i brojne strane medije koji su pratili skupove subotom u Beogradu, a na njima uvek uočili upravo pomenute zastave. Čak je i na društvenim mrežama uveliko zaživeo poziv NOVE: "Vidimo se na protestu kod zastava".

Ovoga puta, član Foruma mladih Nove stranke Marko Živković objasnio je da je put Evropske unije jedini ispravan put za Srbiju, ukoliko želi da postane moderna, evropska država.
 
"Izveštaj Evropske komisije je pokazao da vidi šta se dešava u Beogradu i Srbiji, ali za modernu i normalnu Srbiju mi sami moramo da se izborimo", poručio je Živković u izjavi za Radio Slobodna Evropa.
 
Na pitanje da li će i dalje učestvovati na protestima, on je istakao da će sa kolegama iz Nove stranke biti sa građanima na ulici dokle god bude bilo smislenih ideja i ljudi koji, između ostalog, i na taj način iskazuju svoje nezadovoljstvo aktuelnim režimom. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close