Forum mladih NOVE zahteva ostavku ministra Šarčevića zbog skandala sa testovima za maturu

Forum mladih NOVE zahteva ostavku ministra Šarčevića zbog skandala sa testovima za maturu

Forum mladih Nove stranke izražava zabrinutost sistemskim urušavanjem obrazovanja u Srbiji, čemu je dokaz i još jedan skandal sa "procurelim" testovima za maturu.

Naime, dužnost mladih u Srbiji je da glasno ustanu protiv svake vrste krađe, pogotovo u sferi znanja i obrazovanja, ali i protiv nekompetentnosti, nestručnosti i neodgovornosti ljudi iz samog vrha koji bi za dostojanstvo pomenutog morali da budu ne samo zaduženi, već pre svega i odgovorni. Zato Forum mladih NOVE zahteva, po komandnoj odgovornosti, hitnu ostavku ministra prosvete Mladena Šarčevića, zbog kojeg je i ove godine obesmišljen čitav proces polaganja mature, trud i rad učenika, čiji se stres prolognira, a bivaju kažnjeni bez stvarne krivice.

Ministar Šarčević je danima govorio o bezbednosti testova za malu maturu i uveravao javnost da su oni na sigurnom, govorio o broju angažovanih inspektora, policajaca i drugog osoblja u zaštiti testova. Kako su oni ipak obelodanjeni pre samog polaganja, omladina NOVE takođe zahteva i da se utvrdi hitna odgovornost svih koji su učestvovali u krađi testova i sa rezultatima istrage izađe pred javnost, koja o svemu mora biti detaljno obaveštena.

Ne želeći više da živimo u državi u kojoj se učenje gazi, radovi nekažnjeno prepisuju, a doktorira i "pali" iz zemlje preko noći, mi ćemo dosledno nastaviti da se borimo protiv sistema koji naše društvo u svakom pogledu napredno urušava već punih sedam godina.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close