Forum mladih organizovao akciju "Budi i ti doktor"

Forum mladih organizovao akciju “Budi i ti doktor”

Forum mladih Nove stranke organizovao je danas akciju pod nazivom: Budi i ti doktor, povodom druge godišnjice odbrane plagiranog doktorata ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, tokom koje su građani mogli u knjigu utisaka da upišu svoje komentare.

"Forum mladih današnjom akcijom na jedan duhovit način želi da ukaže na sve češći problem koji se javlja u našem društvu - problem plagijata. Poslanici Nove stranke Zoran Živković i Vladimir Pavićević probali su da u skupštinsku proceduru upute predlog da akademska čestitost postane deo zakona o visokom obrazovanju", rekao je predsednik Gradskog kluba Foruma mladih u Beogradu Uroš Eleković.

Podsetivši da ova borba poslanika NOVE za uvođenje principa akademske čestitosti traje već duže od 10 meseci, Eleković je pozvao članove akademske zajednice da svojim delanjem pojačaju pritisak na nadležne institucije kako bi se ovaj problem u našoj državi jednom zauvek rešio, a mladima bila poslata poruka da se znanje ipak isplati.

Na kraju akcije, Eleković je izrazio nadu da će ministar Stefanović, usled nesavesnog i još uvek nesankcionisanog preuzimanja tuđih naučnih radova, na kraju ipak postupiti časno, odreći se „doktorske“ titule i udaljiti sa državne pozicije čije je dostojanstvo ukaljao.

Građani su tokom akcije mogli i da se fotografišu uz pano na kojem je predstavljen Stefanović i uručivanje diplome na kojoj piše - sada sam i ja doktor.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close