Forum mladih poslao razglednice sa protesta evropskim parlamentarcima

Forum mladih poslao razglednice sa protesta evropskim parlamentarcima

Forum mladih Nove stranke danas je poslao razglednice poslanicima ALDE grupe Evropskog parlamenta, u kojima, pored želje za uspehom liberalne opcije na predstojećim izborima, upozoravaju na posledice autoritarnog režima Aleksandra Vučića, koji Srbiju već sedam godina vodi u potpunu propast.

Istakavši da im namera nije da od EU zahtevaju promenu vlasti u Srbiji, već da će se za to oni izboriti, mladi NOVE su u pismima istakli značaj građanskih protesta koji se već tri meseca održavaju ne samo u Beogradu, već od nedavno i u svim gradovima širom Srbije.

„Dragi prijatelji, pre svega vam želimo mnogo sreće na predstojećim izborima. Evropi je danas potrebna jaka liberalna opcija i nadamo se da ćete ostvariti dobar rezultat. Mi se u Srbiji borimo za demokratske izbore već devet nedelja. Zbog toga vas pozivamo da podignete glas u Evropskom parlamentu protiv populističke vlasti koja usporava evropski put Srbije. Mi ne želimo da se vi umesto nas izborite za to, to je naša obaveza prema građanima Srbije. Od vas tražimo da utičete na predstavnike EU da prekinu sa podrškom režimu Aleksandra Vučića“, navodi se u razglednicama koje su upućene evropskim parlamentarcima, sa fotografijom najmasovnijih protesta u novoj srpskoj istoriji.

„Ovim pismom želimo, pre svega, da ukažemo na stanje u kojem se nalaze naša država i društvo. Takođe, želimo da obavestimo evropske parlamentarce o protestima koji se održavaju već devetu nedelju, kao i o povodu istih, a to su urušavanje državnih institucija i demokratije koje su na veoma niskim granama ili uopšte ne postoje. Posledica toga je sedmogodisnja vladavina korumpiranog i diktatorskog režima", kazao je potpredsednik Foruma mladih Aleksandar Milivojević.

Kako je objasnio član Foruma mladih Marko Živković, omladinci NOVE zamolili su svoje prijatelje iz Evropskog parlamenta da zahtevaju od predstavnika EU da prekinu sa podrškom režimu Aleksandra Vučića.

„Takođe smo im poželeli sreću na predstojećim evropskim izborima u trenutku kada je EU potrebna jaka liberalna opcija kao odgovor na bujanje nacionalizma“, zaključio je Živković.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close