Funkcioneri Nove stranke položili cveće na grob Olivera Ivanovića

Funkcioneri Nove stranke položili cveće na grob Olivera Ivanovića

Predsednik Nove stranke Zoran Živković, predsednik Saveta NOVE Aris Movsesijan i lider omladine Uroš Eleković položili su danas cveće i zapalili sveće na grobu mučki ubijenog lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Oni su tako, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, na drugu godišnjicu od atentata na Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, poručili da ne bledi uspomena na velikog političara, velikog čoveka i borca za Srbe na Kosovu i Metohiji, koji su imali evropski pogled na to kako život u južnoj srpskoj pokrajini treba da izgleda, te da njegova žrtva neće biti zaboravljena.
 
 
Ujedno su podsetili da je politički krivac za njegovo ubistvo aktuelni režim u Srbiji koji je u koaliciji sa Ramušom Haradinajem, kao i da ni dan-danas, pune dve godine kasnije, i dalje nemamo odgovor istražnih organa ko je počinio ovaj zločin.
 
 
Lider NOVE Zoran Živković stoga je nekoliko puta javno zatražio od republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac da podnese krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer je izjavio da zna ko je ubio Olivera Ivanovića, a to nije prijavio. Vučić je, naime, još u julu prošle godine naveo da zna ime ubice, kao i da, citiramo, srpska strana "ima kompletnu priču, sve što se događalo i sa kojim motivima".
 
Zbog svega navedenog, kaljanja uspomene na Ivanovića i Vučićevog prikrivanje krivičnog dela, Nova stranka nastavlja doslednu borbu za istinu, zbog onoga što je Oliver bio, a što nas sve obavezuje da što pre dođemo do činjenica koje će rasvetliti njegovo ubistvo.
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close