Goran Vesić posle okruglog stola dokazao da je slika i prilika izreke "U laži su kratke noge"

Goran Vesić posle okruglog stola dokazao da je slika i prilika izreke “U laži su kratke noge”

Večiti zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ne samo što je, nakon današnjeg okruglog stola o slobodi medija, prekršio odredbe održavanja debata, već je, u naprednjačkog maniru, izrekao nebrojeno laži na račun predsednika Nove stranke Zorana Živkovića.

Ne poštujući pravila tzv. Chatham House sistema razgovora, koja nalažu da se u javnost ne izlazi sa detaljima razgovora iza zatvorenih vrata, Vesić je dokazao da ni njih nije bio u stanju da naruši, jer je, u nedostatku argumenata, u kamere pristupnih medija sasuo samo gomilu besmislica. Optužujući lidera NOVE da je rekao da "niko od novinara ne radi dobro svoj posao i da urednici treba da dobiju uputstva kako da se ponašaju", večiti zamenik tako je pokazao svu opasnost autoprojekcije, pošto je kroz navedeno, zapravo, istakao sliku i priliku aktuelnog režima. Podsećamo da upravo zato napredna zarobljenost medija, koja traje više od 7 godina, i jeste bila tema današnje diskusije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.
 
S druge strane, autoprojekcija, ali i nepismenost, su pokazani i u Vesićevom pitanju da li "Živković nastupa samostalno, u ime neke stranke, ili u ime koalicije", pošto ne samo što nije umeo da pročita tablicu ispred lidera NOVE, nego i dokazao da je zaista teško od večitog preletača, kao što je on, očekivati da razume političku doslednost u radu. Zbog svega navedenog, Vesić je glavom, bradom i lažima koje izgovara pravi primer izreke "U laži su kratke noge". Umesto da gleda kako da reši nepregledne radove zbog kojih je čitava prestonica mesecima blokirana, on nastavlja da se bavi temama koje su očigledno van domašaja njegovog koeficijenta inteligencije. A opet, sa druge strane, i on takav kakav jeste bio je ono najbolje, najlepše i najpametnije što je vladajuća SNS imala da pošalje i ponudi, što o pomenutoj dovoljno govori. 
 
Nova stranka nastaviće zato svoju svakodnevnu borbu za normalizaciju žvota u Srbiji i izborne uslove primerene Evropi 21. veka, kako bi kreature poput Vesića i njemu sličnih zauvek ostale samo deo tamne političke prošlosti, kojoj i pripadaju. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close