Gosti iz Danske u poseti Novoj stranci

Gosti iz Danske u poseti Novoj stranci

Nova stranka juče je bila domaćin članovima danske organizacije „Dansk Autocamper Forening” iz Kopenhagena, i tom prilikom ih je upoznala sa svojim radom, kao i sa političkim prilikama u Srbiji.

Članovi ove organizacije su tokom svoje petodnevne posete Srbiji izrazili želju da posete jednu poliitčku stranku i upoznaju se sa radom njene organizacije, a njihov izbor bila je upravo Nova stranka.

Dobrodošlicu su im poželeli potpredsednica Nove stranke Mira Petrović, generalni sekretar Đorđe Nakić, koji su ih tom prilikom upoznali sa istorijsko-političkim prilikama u Srbiji, ekonomskim stanjem u državi, kao i sa programskim načelima Nove stranke. O organizaciji, aktivnostima i političkoj borbi Nove od njenog osnivanja do danas, gostima iz Danske prezentaciju je držao Uroš Eleković, predsednik Foruma mladih. 

Naši gosti imali su mnoštvo pitanja za predstavnike Nove stranke: od političke prošlosti, preko aktuelne političke situacije, cenzure medija i ugroženosti osnovnih ljudskih prava u Srbiji, pa do načina na koji građani Srbije danas reaguju na članstvo u Evropskoj uniji. Između ostalog, razmenjena su i mišljenja i iskustva u vezi sa aktuelnom izbegličkom krizom.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close