Gostovanje Pavićevića u emisiji Kažipsrt na TV B92

Gostovanje Pavićevića u emisiji Kažipsrt na TV B92

Naprednjačka vlast vrši udar na parlamentarizam u Srbiji, a ponekad i na zdrav razum, rekao je poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević u Kažiprstu B92.

Kako je rekao, SNS proglašava četvrtak sredom, a sednice koje su "zakazane za sutra odlažu za ranije" i slično.

"To samo pokazuje da živimo u teškim vremenima, zbog toga mi moramo da otvorimo dijalog sa građanskim aktivistima, intelektualcima i vidimo gde smo i kako da iz toga izađemo", rekao je Pavićević.

Govoreći o mogućnosti formiranja novog opozicionog bloka, on je rekao da su za to važni i nestranački ljudi koji su spremni da kritikuju i jedne i druge. 

"Moramo da budemo spremni na kritiku i da je prihvatimo, kako bismo uradili najbolje", rekao je Pavićević. 

On kaže da su ta teška vremena i potreba za dijalogom jedan od dva argumenta kojima on brani stav da "postoji alternativa" nakon što je zagovarao "bele listiće". Kao drugi argument navodi sopstveno učešče u politici, ali i učešće nekih drugih ljudi. 

Kako je rekao, Nova stranka ima sedam principa novog opozicionog okupljanja "za Srbiju koju će da poštuju i u kojoj će građani biti poštovani". Osnovni kriterijum jeste da li je neko jasno pokazao da je čvrsta opoziciona stranka. 

"To bi trebalo da bude osnovni kriterijum za razgovore sa kim praviti savez pred izbore. Trenutno je u skupštini to samo DS. Trebalo bi razgovarati i s političkim formacijama van skupštine", rekao je Pavićević. 

Na pitanje o savezu SDS i LDP, poslanik Nove stranke kaže da je jedan od kriterijuma kritika upućena vlasti, ali i kritika purućena njegovoj partiji. 

"Kritika prema nama je srazmerna želji da se bude blizak vlasti", rekao je Pavićević. 

Takođe, on je istakao da Nova stranka kao jedan od principa nudi i uvođenje odgovornosti u politički život Srbije. 

"Nije sve matematika, već moramo da vidimo ko je dao koja obećanja i da li ih je ispunio. Ako nisi ispunio, moraš da odeš, ko god da je iza tebe", rekao je Pavićević.

Izvor: www.b92.net

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori