Gostovanje Pavićevića u emisiji "Novi dan" na TV N1

Gostovanje Pavićevića u emisiji “Novi dan” na TV N1

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević izjavio je, povodom napada na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović, da se ne sme dozvoliti da Srbija postane divlje društvo.

Pavićević je, gostujući u Novom danu televizije N1, rekao da je imao priliku da pre šest meseci, na sednici Odbora za kulturu i informisanje, sa Miroslavom Milenović razgovara o izveštaju Saveta o stanju u medijima, u kojem je evidentirano da u Srbiji postoje problemi netransparentnosti vlasništva u medijima, cenzure, autocenzure i tabloidizacije. Pavićević kaže da ima utisak da Savet dobro obavlja svoj posao i da su sada zbog toga izloženi fizičkom napadu.

- To je fizički napad! Postajemo društvo u kojem je nasilje postalo prihvatljivo, legitimisano kao sredstvo komunikacije - rekao je zamenik predsednika Nove stranke, ocenjujući da je u Srbiji na delu “brutalizacija društva“ koju sprovodi i nastavlja naprednjačka vlast.

- U Skupštini kada spremite kritiku nekog zakona, odmah skoče naprednjaci, Zoran Babić i ostali, i kažu: 'Evo gospodin Pavićević mrzi sve što je naše'. Pa čekaj, to je verbalno nasilje. Ne može kritika da se proglašva mržnjom. Nasilje ne sme da se trpi, moramo da ustanemo, da pozovemo ljude, civilne aktiviste, intelktualce da ne ostanu nemi, da ne dopustimo da zavlada divljina - poručuje on.

 

Gostovanje Pavićevića u integralu pogledajte ovde:

 

Izvor: N1 Info

 

 

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori